Ви не пошкодуєте про витрачений час: Смачний шоколадний манник на кефірі та без борошна

Неймовірно смачний та простий рецепт манника, який може приготувати кожен. А поєднання кокосової стружки, какао та манної крупи додасть ніжний смак вашому пирогу, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Яйця — 4 шт.
  • Цукор — 180 грамів
  • Кефір — 230 грамів
  • Олія рослинна без запаху — 150 грамів
  • Розпушувач — 10 грамів
  • Сода — 0.5 ч. л. не замінювати розпушувачем
  • Сіль — 0.5 ч. л.
  • Ванільний цукор або екстракт — 1 пакетик
  • Манна крупа — 280 грамів
  • Кокосова стружка — 80 грамів
  • Какао 2 ст. л.
  • Сметана — 170 грамів

Просочення:

  • Молоко — 230 мл.
  • Цукор — 120 грамів

Просочення (другий варіант):

  • Вода — 230 мл.
  • Цукор — 120 грамів
  • Сік половини лимона

Приготування

  1. Змішати яйця з цукром і ванільним цукром.
  2. Додати сіль і збити міксером 1 хвилину.
  3. Додати кефір, манку, кокосову стружку, розпушувач, соду і какао. Перемішати.
  4. Додати масло, сметану і ще раз збити.
  5. Форму змастити олією або застелити пергаментом. Вилити тісто. Випікати в розігрітій до 180° духовці близько 40 хвилин, але час може змінюватися, все залежить від вашої духовки.
  6. Якщо горить верх, то через 25-30 хвилин накрийте верх фольгою.
  7. Пиріг повинен вийти щільним зверху і не приставати до рук.
  8. Молоко змішати з цукром і довести до кипіння.
  9. Пиріг розрізати на шматочки і залити молоком. Дати повністю охолонути.
  10. Прикрасити кокосовою стружкою або дрібними горішками.

Можна приготувати такий же манник тільки без какао.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Кава може вбивати! Кому категорично заборонено цей напій

четвер, 17 липень 2025, 23:10

Кава - улюблений напій багатьох людей, який бадьорить і допомагає прокинутися. Проте, незважаючи на корисні властивості, не всім варто вживати каву. Існує низка захворювань та станів, при яких від цієї популярної напої краще відмовитись або принаймні о...

Соя - продукт, якого бояться дарма: Чому її варто додати до раціону

четвер, 17 липень 2025, 19:05

Соя - популярна бобова культура, що походить з Азії і вже давно є основною частиною кухні в Китаї, Японії та Кореї, передають Патріоти України. В Європу вона прийшла у XIX столітті завдяки австрійському професору Хаберланду, який сприяв її адаптації до...