Ми всі знаємо, що солодощі та солоні закуски шкідливі для здоров’я, але повністю відмовитись від них буває дуже складно. Датські експерти стверджують, що повного виключення з раціону не обов’язково - достатньо поміркованості. Але як зрозуміти, яка кількість снеків і солодощів є безпечною і не завдасть шкоди здоров’ю, передають Патріоти України.
За даними Датського управління ветеринарії та продовольства, середньостатистичний датчанин споживає до 20 жмень закусок на тиждень, що значно перевищує рекомендовану норму. Старший консультант Національного інституту продовольства Йеппе Маттіссен звертає увагу на те, що особливо діти і підлітки вживають надмірну кількість пустих калорій, що викликає занепокоєння батьків. Формування здорових звичок із раннього віку є ключем до уникнення проблем зі здоров’ям у майбутньому.
Експерти встановили безпечний ліміт — максимум п’ять жмень снеків і солодощів на тиждень. Це правило охоплює всі види солодощів, чипсів, печива, морозива, соків та солодких напоїв. За словами експертки Шарлотти Кёлльн з Управління ветеринарії та продовольства, одна порція має поміщатися на долоні. Хоча це й умовне правило (адже, наприклад, морозиво важко «виміряти» жменьками), воно допомагає оцінити розмір порції.
Пусті калорії зі снеків і солодощів не повинні перевищувати 5% від загального раціону. Вони містять багато цукру, солі та насичених жирів, що негативно впливають на здоров’я. Регулярне споживання таких продуктів може призвести до ожиріння, атеросклерозу та цукрового діабету 2 типу.
Якщо на вікнах утворюються краплі конденсату - це явище часто називають “плачучими вікнами”. Воно може псувати вигляд кімнати, пошкоджувати підвіконня і навіть сприяти розвитку цвілі. Причини виникнення конденсату різні, але майже завжди їх можна виріш...
Згідно з даними науковців, зменшення щоденного часу сидіння всього на 30 хвилин здатне значно покращити метаболізм і дати людям природний приплив бадьорості. Дослідники з’ясували, що це підвищує ефективність організму у використанні як жирів, так і вуг...