Ви про це точно не знали! Лайфхак, як відмити ванну від жовтизни і бруду


Нова ванна завжди білосніжна, але в такому стані вона зберігається ненадовго - низька якість води і регулярне використання ванни стають причинами багатошарових забруднень, передають Патріоти України.

Як відмити ванну народними засобами від мильного нальоту

Мило, шампуні, гелі для душу і будь-які доглядові засоби накопичуються на поверхні ванни і утворюють некрасиву плівку. Таке покриття - прекрасне середовище для розмноження бактерій, так що, зчищати його потрібно обов'язково. В такому випадку вам допоможе сода, а технологія її застосування дуже проста:

  • змочити водою поверхню ванни;
  • розвести в ємності соду з водою до стану кашки;
  • нанести губкою суміш на ванну;
  • залишити на півгодини, потім ретельно потерти і змити.

Якщо регулярно проводити таку процедуру, то питання про те, чим найкраще чистити ванну, відпаде саме собою, адже сода буде вашим кращим помічником.

Як очистити ванну від вапняного нальоту - способи

Погана вода стає причиною утворення вапняного нальоту - відкладення різних солей і домішок на поверхні ванни. Від нього позбутися складно, але можливо - завдяки перевіреним побутовим засобам.

Варіант 1 - як відмити ванну содою і оцтом

Вам потрібно змішати 0.5 склянки соди, 0.5 склянки води і 1\4 склянки оцту. Якщо ванна у вас акрилова, то оцет краще замінити лимонним соком. Приготований розчин нанести на поверхню ванни і залишити на 1 годину. Змити миючий засіб губкою, а потім обполоснути ванну водою.

Варіант 2 - чистка ванни лимонною кислотою і содою

Взяти соду, розчинити її у воді так, щоб вийшла кашка. Нанести на поверхню ванни і залишити на 1 годину. Розчинити лимонну кислоту у воді в пропорції 1:1, розпорошити розчин на содову пасту і потерти губкою. Змити залишки засобу теплою водою.

Як відмити ванну від жовтизни - сучасні методи

Жовтий наліт утворюється на ванній, в основному, через низьку якість води. Якщо у вас немає можливості поставити фільтр, то доведеться постійно очищати сантехніку - краще робити це регулярно, бо застарілий бруд складніше вивести.

Візьміть сухий відбілювач, розведіть його з водою в пропорції 1:1. Потім цією сумішшю потрібно натерти ванну, дати їй висохнути і змити водою.

ВАЖЛИВО: радимо такий варіант використовувати обережно, так як хлор в складі відбілювача може зруйнувати емаль. Для акрилових ванн цей засіб взагалі протипоказаний.

Альтернативний варіант з бабусиної комори - використання соди, перекису і оцту. Ці два засоби точно допоможуть вам усвідомити, чим можна очистити ванну від жовтизни і не витратити на це ні копійки:

  • змішати соду і перекис так, щоб вийшла кашка, нанести на ванну і через півгодини змити;
  • розвести 0.5 оцту в теплій воді, наповнити нею ванну і через чотири години змити, протерши губкою все плями на поверхні.

Іноді господині використовують зубну пасту при боротьбі з жовтим нальотом. Процедура нескладна - потрібно нанести пасту на проблемні ділянки, через 5-10 хвилин потерти губкою і змити. Є нюанс - такий метод підійде, якщо плями локальні.

Як очистити іржаву ванну швидко і легко

Найефективнішими засобами, якими користуються господині, щоб позбутися від іржі, вважаються перекис і нашатир. Відповідаючи на питання про те, як перекисом відмити ванну, розповідаємо - з'єднати в одній ємності 100 мл нашатирю і 50 мл перекису, перемішати, нанести розчин на проблемні місця і змити водою через 10-15 хвилин.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...