Ви робите це неправильно! Китайські майстри відкрили секрети, як треба заварювати чай

Чай є одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі, а тому не дивно, що у багатьох культурах є свої традиції його розпивання. Наприклад, у Китаї чайна церемонія тривала дві години, передають Патріоти України.

Хоча у швидкому темпі сучасного світу на це може не вистачати часу, проте поціновувачам цього напою буде корисно знати, що різні сорти чаю краще розкривають свої смакові якості за різних температур.

Як говориться в матеріалі Дао, у гарячій воді чай швидше віддає свої корисні речовини, а тому заварювати його варто саме таким чином навіть якщо ви любите прохолодні напої.

Воду варто кип’ятити до появи на поверхні бульбашок, а посуд, з якого будете пити напій, варто прогріти перед розливом. Однак не поспішайте відразу ж заливати окріп, оскільки для різних сортів чаю краще підійде своя температура:

  • 65-70 градусів для білого чаю;
  • 70-80 для жовтого та зеленого;
  • 85 для улунів;
  • 100 для чорного, червоного та пуерів.

Якщо під рукою немає градусника, можна залишити окріп охолонути на 5 хвилин, щоб отримати воду температурою 70-80 градусів.

Варто знати! Ніколи не заряджайте до 100 відсотків: ТОП-5 помилок, що вбивають акумулятор електромобіля

вівторок, 18 листопад 2025, 8:45

Електромобілі можуть прослужити понад 20 років, але їхня найдорожча частина - акумулятор (вартість заміни $ 5000-$ 20000+) - часто зношується через поширені помилки власників. Ресурс Slash Gear виділяє п'ять критичних промахів, передають Патріоти Украї...

О котрій годині найкраще прокидатися? Вчені назвали оптимальний час

вівторок, 18 листопад 2025, 8:15

Достатній сон важливий для здоров’я, але має значення не лише його тривалість - важливо й те, коли ми прокидаємося. Експерти визначили найкорисніший час для ранкового підйому, передають Патріоти України. Доктор Пратік Гопані з лікарні SVR у Мумбаї стве...