Ви робите це неправильно! Китайські майстри відкрили секрети, як треба заварювати чай

Чай є одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі, а тому не дивно, що у багатьох культурах є свої традиції його розпивання. Наприклад, у Китаї чайна церемонія тривала дві години, передають Патріоти України.

Хоча у швидкому темпі сучасного світу на це може не вистачати часу, проте поціновувачам цього напою буде корисно знати, що різні сорти чаю краще розкривають свої смакові якості за різних температур.

Як говориться в матеріалі Дао, у гарячій воді чай швидше віддає свої корисні речовини, а тому заварювати його варто саме таким чином навіть якщо ви любите прохолодні напої.

Воду варто кип’ятити до появи на поверхні бульбашок, а посуд, з якого будете пити напій, варто прогріти перед розливом. Однак не поспішайте відразу ж заливати окріп, оскільки для різних сортів чаю краще підійде своя температура:

  • 65-70 градусів для білого чаю;
  • 70-80 для жовтого та зеленого;
  • 85 для улунів;
  • 100 для чорного, червоного та пуерів.

Якщо під рукою немає градусника, можна залишити окріп охолонути на 5 хвилин, щоб отримати воду температурою 70-80 градусів.

А ви це знали? Чому фахівці не рекомендують заряджати мобільні телефони у громадських місцях

понеділок, 1 вересень 2025, 8:50

Подорожуєте і потрібно швидко зарядити телефон? Безкоштовні USB-порти в громадських місцях - це зручно, але небезпечно, передають Патріоти України. Кіберексперти попереджають, що зловмисники можуть використовувати ці порти для непомітного встановлення ...

Наслідки можуть бути сумні! ТОП-6 помилок, які виснажують ваш організм у спеку

понеділок, 1 вересень 2025, 8:12

У спеку наш організм особливо вразливий до втрати рідини, і багато людей навіть не здогадуються, що страждають від хронічного зневоднення. Наслідки нестачі води проявляються у втраті енергії, зниженні концентрації та погіршенні самопочуття, передають П...