Ви робите це щодня! Продукти, які не можна їсти разом

Не все, що здається смачним у парі, корисне для здоров’я. Лікарі наголошують: деякі звичні поєднання продуктів можуть спричинити важкість у шлунку, здуття, зниження засвоєння вітамінів або навіть інтоксикацію. Ось найпоширеніші “заборонені” пари на кухні, передають Патріоти України.

Молоко + цитрусові

Кислоти в цитрусових згортають білок у молоці, через що суміш важко перетравлюється. Це може викликати нудоту або розлад шлунку.

М’ясо + картопля

Обидва продукти потребують різних ферментів для перетравлення — білкових і крохмальних. Разом вони “гальмують” процес травлення, спричиняючи відчуття важкості.

Хліб + сир або ковбаса

Класичний бутерброд — не найкраще рішення для шлунку. Надлишок солі, жирів і дріжджів порушує кислотний баланс, викликаючи здуття.

Фрукти після їжі

Фрукти перетравлюються швидко, а якщо їсти їх одразу після основного прийому їжі — вони “застряють” у шлунку, починають бродити й викликають газоутворення.

Кава після обіду

Кофеїн заважає засвоєнню заліза та кальцію з їжі, тому краще насолоджуватися кавою через годину після їжі. Дієтологи радять пам’ятати: навіть найкорисніші продукти можуть стати шкідливими, якщо їх неправильно поєднати.

Не робіть помилок! Через цю популярну зачіску може випадати волосся

четвер, 13 листопад 2025, 12:45

Популярний модний аксесуар - шпилька-кіготь (крабик) - може бути причиною випадіння волосся і навіть алопеції у жінок. Провідна трихологиня Рейчел Валентайн заявила, що часте використання цих затискачів призводить до того, що жінки скаржаться на відсту...

Це варто знати всім! ТОП-5 приладів, які ніколи не можна вмикати в подовжувач

четвер, 13 листопад 2025, 12:15

Подовжувачі використовуються у кожному домі, але, за словами експерта з енергетики Гордона Волліса з Your NRG, ніколи не треба підключати до них потужні пристрої, яким би зручним це не здавалося. Про це пише Express, передають Патріоти України. «Подовж...