Ви ще такого не куштували! Справжній французький рецепт - кіш з куркою та грибами з хрусткою сирною скоринкою

Дуже смачний і ситний пиріг з безпрограшним поєднанням продуктів: гриби, курка і сир. Пиріг може йти як доповнення до супів або ж як самостійна страва. Такий кіш під силу навіть молодій господині, передають Патріоти України.

Спробуйте і ви не пошкодуєте що приготували такий пиріг. Надалі ви можете урізноманітнити свій раціон і експериментувати з начинкою: броколі та лосось, броколі та курка, гриби та цибуля. Те, чого душа забажає.

Інгредієнти для тіста:

  • вершкове масло — 50-60 гр.
  • сметана — 1 ст. л.
  • борошно — 140-150 гр.
  • розпушувач — 1 ч. л.
  • сіль — щіпка

Начинка:

  • гриби печериці — 300 гр.
  • філе курки — 200-250 гр.
  • цибуля — 1 шт.
  • сметана — 200 гр.
  • яйце — 1 шт.
  • сир твердий — 100 гр.
  • помідори — 1 шт.

Приготування:

  1. Приготуйте тісто із зазначених інгредієнтів. Розподіліть його за у формі таким чином щоб вийшли бортики та приберіть в холодильник.
  2. Займемося начинкою. Обсмажте на сковороді гриби. Потім додайте дрібно порізану цибулину і смажте ще 5 хвилин. Додайте до грибів порізане куряче філе середнім кубиком. Посоліть і поперчіть начинку і смажте 3 хвилини. Дайте начинці охолонути.
  3. Дістаньте тісто з холодильника і розподіліть начинку.
  4. Для заливки змішайте 200 грамів сметани та 1 яйце. Отриманою сумішшю залийте начинку пирога. Натріть 100 грамів сиру і посипте зверху на пиріг. Зверзу викладіть нарізані півкільцями помідори.
  5. Поставте кіш в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 30-40 хвилин до зарум'янювання сиру

Дайте кишу трохи охолонути та подавайте до столу.

Смачного!

Джерело: Ukr.Media

Водіям на замітку! Що обов’язково має бути в авто взимку

четвер, 6 листопад 2025, 9:15

Експерти назвали перелік речей, без яких холод може стати справжнім випробуванням для водія. Подбайте про те, щоб ви «запаслися» необхідним пере стартом сезону. Про це повідомляє UAMOTORS, передають Патріоти України. Фахівець радить завжди мати в багаж...

Все просто! Як позбутися запаху смаження в оселі - ці лайфхаки використовують у ресторанах

четвер, 6 листопад 2025, 8:52

Смаження їжі, особливо риби або жирного м'яса, утворює багато хімічних сполук з інтенсивним неприємним ароматом, які затримуються в повітрі годинами або навіть днями, передають Патріоти України. Леткі частинки жиру поширюються по всьому будинку та осі...