Ви ще такої смакоти не куштували! Курочка під соковитою і ніжною яєчною скоринкою (рецепт)

Пропонуємо вам приготувати досить цікаву страву. Курочка запікається в духовці, виходить соковита і ніжна. Вона відмінно підійде в якості страви до обіду або вечері. Не вимагає гарніру, хіба що легкого овочевого салату в якості доповнення, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • 8 курячих стегенець
  • 4 курячих яйця
  • 150 грамів сметани
  • 1 столова ложка гірчиці
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • сіль, перець
  • рослинна олія

Починаємо приготування:

  1. М'ясо миємо й просушуємо паперовим рушником, потім солимо і перчимо до смаку. Перекладаємо на розпечену сковороду і обсмажуємо до легкої рум'яності.
  2. У яєць відокремлюємо білки від жовтків.
  3. До жовтків додаємо сметану, гірчицю, видавлюємо лимонний сік, додаємо сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо вінчиком.
  4. Курку перекладаємо в форму для випічки і заливаємо приготованим соусом.
  5. До білків додаємо дрібку солі і збиваємо до стійких піків. Готову масу перекладаємо зверху на курку, розрівнюємо.
  6. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо протягом 20-25 хвилин, а потім дістаємо і подаємо до столу.

Смачного!

Такого ви ще не куштували! Намазка-асорті із сала - усі будуть у захваті

неділя, 21 грудень 2025, 5:40

Чи траплялося вам купити сало не таке смачне, як хотілося б? Не варто засмучуватися. Мало того, що є способи тверде сало зробити делікатесним, так його можна легко перетворити на гастрономічний шедевр, передають Патріоти України. Рецепт кулінарки Елли ...

Не сміття, а скарб: Чим корисна горіхова шкаралупа

субота, 20 грудень 2025, 23:10

Більшість людей після очищення горіхів просто викидають шкаралупу. Займайтеся нею інакше - вона може стати корисною у саду, вдома та навіть для догляду за собою, передають Патріоти України. Перед використанням шкаралупу слід ретельно промити та висушит...