Для багатьох філіжанка кави - це не рутина, а справжній ритуал, особливо на початку дня. При цьому напій, що дуже гарно бадьорить, можна зробити ще більш насиченим і корисним за допомогою прянощів, упевнені індійські лікарі. Про це пише Times of India, передають Патріоти України.
Окрім традиційних вершків і цукру, такі спеції, як кориця, кардамон, мускатний горіх , м’ята перцева та навіть порошок чилі, можуть зробити звичний смак кави дуже цікавим.
Кориця не тільки змінить присмак кави, а й знизить «поганий» холестерин, відрегулює рівень цукру в крові та допоможе швидше впоратися із запаленнями. Вона не тільки має унікальний смаковий профіль, але й може похвалитися антиоксидантними властивостями, які зміцнюють імунну систему.
Додавання невеликої кількості кардамону до свіжозвареної кави може покращити її смак і аромат. До того ж, у кардамоні, міститься клітковина та ряд мінералів, які покращать кровообіг та травлення. Незалежно від того, чи боретеся ви з проблемами шлунка, газоутворенням, кислотністю чи запорами, кардамон може стати вашим ароматним союзником.
Для тих, хто шукає неповторний відтінок кави, мускатний горіх – саме така спеція. З м’якими земляними нотами та солодким смаком мускатний горіх додає чашці виразного та приємного аромату. Експериментуйте з кількістю, щоби знайти ідеальний баланс. Крім цього, ці прянощі підвищать концентрацію, покращать пам'ять, знімуть стрес та піднімуть настрій.
Смородина – одна з найпопулярніших садових ягід. Вона досить невибаглива у догляді і при цьому дає справді чудовий урожай. Проте дуже важливо не наробити помилок з підживленням рослини. Як пише видання "На пенсії", неправильні добрива, внесені навесні,...
Хоча більшість автомобільних брендів зараз орієнтуються на позашляховики та великі моделі, малогабаритні автомобілі все ще здатні дивувати своїми характеристиками та функціональністю, передають Патріоти України. Серед них є як класичні моделі, так і но...