
Картопля є найпопулярнішою їжею серед чималої кількості українців. Хоча цей овоч має погану репутацію нездорової їжі, насправді він не надто шкідливий для здоров'я, передають Патріоти України.
Все залежить від того, як ви його готуєте та з чим споживаєте. OBOZ.UA розповідає, яка картопля є найменш корисною і чому.
Якщо говорити саме про спосіб приготування та вплив на здоров’я, то найбільш шкідливою є смажена картопля, особливо у вигляді картоплі фрі, чипсів, дерунів, картоплі на сковороді з хрусткою скоринкою.
Чому вона найбільш шкідлива
Через наявність акриламіду – токсичної речовини, яка утворюється за високої температури (понад 120°C). Вона вважається потенційно канцерогенною і може викликати рак у разі тривалого вживання у великій кількості.
Високий вміст жиру. Особливо небезпечна картопля, смажена у великій кількості олії або у фритюрі. Варто зазначити, що внаслідок частого використання неякісної або повторно розігрітої олії це ще більше шкодить серцево-судинній системі.
Висока калорійність і глікемічний індекс, що швидко підвищує рівень цукру в крові та сприяє ожирінню, інсулінорезистентності, діабету.
Додаткові добавки, наприклад, у магазинних чипсах є консерванти, ароматизатори, підсилювачі смаку (глутамат), сіль у надлишку.
Тож найбільш шкідливою картоплею за якістю їжі є смажена (фрі, чипси, деруни), особливо на старій або дешевій олії. Її варто їсти рідко або взагалі відмовитися
Популярний модний аксесуар - шпилька-кіготь (крабик) - може бути причиною випадіння волосся і навіть алопеції у жінок. Провідна трихологиня Рейчел Валентайн заявила, що часте використання цих затискачів призводить до того, що жінки скаржаться на відсту...
Подовжувачі використовуються у кожному домі, але, за словами експерта з енергетики Гордона Волліса з Your NRG, ніколи не треба підключати до них потужні пристрої, яким би зручним це не здавалося. Про це пише Express, передають Патріоти України. «Подовж...