Каша - один із найпоширеніших варіантів сніданку для адептів здорового харчування. Названо популярну крупу, яку краще не використовувати у раціоні. Вона визнана найшкідливішою для організму, передають Патріоти України.
Кашу багато хто звикли вибирати в якості доступного, смачного і корисного гарніру. Виявилося, що тим, хто стежить за здоров'ям, краще мінімізувати у раціоні один вид крупи – кукурудзяну.
Експерти в галузі харчування заявили, що кукурудзяна каша – найшкідливіша через високий глікемічний індекс у 80%. У ній багато глюкози, що сприяє зростанню цукру у крові. Регулярне вживання такої каші може сприяти набору ваги.
При цьому така каша має сильні "сторони": вона швидко насичує, сприяє виведенню із організму холестерину, а також зміцненню імунітету
Другою за шкідливістю назвали манну кашу, в якій міститься у 3-4 рази менше корисних речовин – вітамінів та мінералів, ніж у інших. У манці мало білка і дуже багато крохмалю.
Не є корисною і рисова каша, особливо це стосується шліфованого рису. Справа в тому, що після обробки в такій крупі зникають майже всі вітаміни. Медики рекомендують вибирати коричневий, необроблений рисСеред переваг білого рису - відсутність глютену, а також те, що він безпечний для алергіків.
Найкорисніша каша – ту, яку обожнюють українці. Звісно ж, це гречка. Оптимально, якщо вона буде виготовлена на воді. Це чудове джерело повільних вуглеводів. Через низький глікемічний індекс гарнір чудово підходить діабетикам.
До речі, у квітні вартість гречки помітно знизилася порівняно з попередніми місяцями. Влітку минулого року крупа продавалася дорожче за 100 грн/кг, а зараз вона коштує дешевше 50 грн/кг.
Спекотне літо приносить не тільки сонячний вітамін D, а й небажаних гостей - ос, які літають навколо будинків і садів у пошуках їжі. Хоча оси корисні для запилення і боротьби зі шкідниками, їхні часті укуси можуть доставляти дискомфорт і навіть бути не...
Домашні котлети – дуже ситна і смачна страва, яку можна готувати з будь-якого м'ясного фаршу, а також і просто з овочів, крабових котлет, а також із печінки. Щоб котлети не розпадалися, потрібно знати деякі кулінарні секрети, передають Патріоти України...