Ви точно робили це неправильно! Як насправді треба зціджувати макарони і рис - лайфхак

Відварюючи макарони і крупи, зокрема рис, господині зазвичай проціджують зайву воду після приготування. Для такої махінації використовують сито з ручкою чи друшляк, всередину яких виливають вміст каструлі. Однак, є набагато простіший спосіб, передають Патріоти України.

Як правильно проціджувати макарони та рис, розповіла блогерка з ніком Ash Reid у одному зі своїх відео в YouTube.

Відтак, для такого способу вам знадобиться друшляк чи сито з ручкою. Однак, відваривши макарони чи крупу, не поспішайте виливати в них вміст.

Весь секрет полягає у наступному: друшляк чи сито потрібно встановити зверху на каструлю, наче кришку. І тільки після цього перевертати тару.

Таким чином вся зайва вода збіжить, а макарони чи крупа залишаться у каструлі і не доведеться зайвий раз перекладати відварену їжу

Також у процесі приготування макаронів існує одна поширена проблема – вироби можуть злипатися під час варіння. Для того, щоб уникнути неприємних наслідків, скористайтеся наступними порадами:варіть макарони у каструлі з товстим дном і широкими стінками;

  • води наливайте трохи більше зазначеної порції – 1 л на 100 г макаронів;
  • для вдалого смаку використовуйте сіль та вершкове масло.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...