Ви точно робили це неправильно! Як насправді треба зціджувати макарони і рис - лайфхак

Відварюючи макарони і крупи, зокрема рис, господині зазвичай проціджують зайву воду після приготування. Для такої махінації використовують сито з ручкою чи друшляк, всередину яких виливають вміст каструлі. Однак, є набагато простіший спосіб, передають Патріоти України.

Як правильно проціджувати макарони та рис, розповіла блогерка з ніком Ash Reid у одному зі своїх відео в YouTube.

Відтак, для такого способу вам знадобиться друшляк чи сито з ручкою. Однак, відваривши макарони чи крупу, не поспішайте виливати в них вміст.

Весь секрет полягає у наступному: друшляк чи сито потрібно встановити зверху на каструлю, наче кришку. І тільки після цього перевертати тару.

Таким чином вся зайва вода збіжить, а макарони чи крупа залишаться у каструлі і не доведеться зайвий раз перекладати відварену їжу

Також у процесі приготування макаронів існує одна поширена проблема – вироби можуть злипатися під час варіння. Для того, щоб уникнути неприємних наслідків, скористайтеся наступними порадами:варіть макарони у каструлі з товстим дном і широкими стінками;

  • води наливайте трохи більше зазначеної порції – 1 л на 100 г макаронів;
  • для вдалого смаку використовуйте сіль та вершкове масло.

Коли краще мити голову - вранці чи ввечері? Трихолог розвінчує міфи

понеділок, 25 серпень 2025, 17:15

Вибір часу для миття волосся часто стає справжньою дилемою. Хтось віддає перевагу ранку, щоб освіжитися, інші - вечору, щоб уникнути поспіху вранці. Але чи справді це має значення для здоров’я волосся? Трихолог Мартина Побута пояснює, на що звертати ув...

Де сидіти в літаку, щоб менше відчувати турбулентність - порада бортпровідника

понеділок, 25 серпень 2025, 16:14

Турбулентність - одна з найчастіших причин стресу під час польоту, хоча вона цілком безпечна. Різкі коливання літака можуть зробити подорож неприємною, але вибір правильного місця у салоні допоможе мінімізувати дискомфорт, передають Патріоти України. ...