Ви варите молоду картоплю неправильно! Дві найголовніші помилки

Молода картопля це надзвичайно корисний та смачний овоч, який можна готувати по-різному. Найчастіше її відварюють та подають із зеленню та маслом. І, здавалося б, що складного зварити картоплю? Але навіть тут багато господинь припускають помилки, які псують передусім користь овочу, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала інформацію та поділиться двома найпоширенішими помилками, які не варто припускати, готуючи молоду картоплю.

Помилка 1 – чищення

Перш за все варто відзначити, що молоду картоплю краще не чистити від шкірки. Вона ще зовсім молода, ніжна і до того ж у ній міститься велика концентрація корисних вітамінів та мікроелементів. Найкраще у такому випадки просто ретельно помити картоплю від забруднень і зварити в мундирі.

Помилка 2 – вода

Зазвичай картоплю варять так: кладуть овоч у каструлю, заливають холодною водою, ставлять на вогонь та доводять до готовності. Однак, робити так не можна. Досвідчені кухарі рекомендують опускати картоплю лише у гарячу киплячу воду. Тільки у такому випадку можливо зберегти всю користь популярного літнього суперфуду.

Справжній прорив! Нова дієта може знизити ризик деменції на 25% та уповільнити старіння

субота, 28 червень 2025, 18:05

Американські вчені опублікували масштабне дослідження, яке показало: дотримання спеціальної дієти під назвою MIND з 40 років значно знижує ймовірність розвитку хвороби Альцгеймера і деменції. Навіть початок цієї дієти після 60 років допомагає захистити...

Розставлено крапки над "і": Чи дійсно дерев’яні ложки небезпечно використовувати на кухні

субота, 28 червень 2025, 17:38

Дерев’яні ложки - звичний кухонний інструмент для багатьох. Вони не дряпають посуд, зручні у використанні та екологічні. Але в мережі все частіше з’являються застереження: мовляв, дерев’яні ложки - ідеальне середовище для бактерій і плісняви, передают...