Ви варите молоду картоплю неправильно! Дві найголовніші помилки

Молода картопля це надзвичайно корисний та смачний овоч, який можна готувати по-різному. Найчастіше її відварюють та подають із зеленню та маслом. І, здавалося б, що складного зварити картоплю? Але навіть тут багато господинь припускають помилки, які псують передусім користь овочу, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала інформацію та поділиться двома найпоширенішими помилками, які не варто припускати, готуючи молоду картоплю.

Помилка 1 – чищення

Перш за все варто відзначити, що молоду картоплю краще не чистити від шкірки. Вона ще зовсім молода, ніжна і до того ж у ній міститься велика концентрація корисних вітамінів та мікроелементів. Найкраще у такому випадки просто ретельно помити картоплю від забруднень і зварити в мундирі.

Помилка 2 – вода

Зазвичай картоплю варять так: кладуть овоч у каструлю, заливають холодною водою, ставлять на вогонь та доводять до готовності. Однак, робити так не можна. Досвідчені кухарі рекомендують опускати картоплю лише у гарячу киплячу воду. Тільки у такому випадку можливо зберегти всю користь популярного літнього суперфуду.

А ви це знали? Мольфар назвав подарунки, які ніколи не можна дарувати і приймати, аби не накликати біду

понеділок, 15 грудень 2025, 18:49

Існують речі, які ніколи не варто дарувати іншим та приймати як подарунок. Вони можуть забрати з вас енергію та принести неприємності і біду. Про це розповів український мольфар Максим Гордєєв, передають Патріоти України. Неправильно обрані подарунки м...

Це може здивувати! ТОП-10 причин, чому взимку потрібно пити ще більше води

понеділок, 15 грудень 2025, 18:30

Взимку ми часто забуваємо про питний режим, адже спрага відчувається значно менше, ніж у спеку. Проте саме в холодний сезон організм особливо потребує води, щоб підтримувати імунітет, шкіру та енергію, передають Патріоти України. Сухе повітря, опалення...