Кінець вересня - початок жовтня, і грибний сезон у самому розпалі. Найзавзятіші грибники проводять у лісі всі вільні хвилини, а вдома їх чекає нове завдання: як правильно приготувати лісові гриби. Важливо не лише перебрати й почистити їх, а й вирішити, чи варити перед смаженням, маринувати або заморожувати, передають Патріоти України
Деякі види, як опята, маслята чи лисички, містять речовини, що небезпечні для здоров’я, і видаляються лише при термічній обробці. Крім того, гриби часто забруднені частками ґрунту або слідами тварин, тому варіння — це перший крок до безпечної їжі.
Термічна обробка також полегшує травлення: хитин у стінках клітин грибів руйнується, і шлунку легше перетравлювати продукт.
Тривалість варіння залежить від виду та розміру грибів:
Маленькі гриби готуються швидше, великі й старіші — довше. Перевіряйте готовність під час приготування, щоб не переварити і не втратити смак та текстуру.
Правильне варіння грибів — це не дрібниця. Ця проста помилка може зіпсувати смак страви або навіть нашкодити здоров’ю.
У народі кажуть, що в жодному разі не можна спостерігати за похороном через вікно, бо нібито можна накликати біду, передають Патріоти України. Священник Православної церкви України Олексій Філюк пояснив, чому не варто спостерігати за похоронною процесі...
Вчені, які досліджують щастя, створили так звану криву щастя, яка показує, коли ми найбільш задоволені життям, а коли - найнесщасніші. Результати вражають, передають Патріоти України. . Професор Девід Бланчфлауер, британський економіст з Дартмутського...