
Вчені з’ясували, що справжній секрет неповторного смаку шоколаду криється не лише у какао-бобах, а у мікроорганізмах, які беруть участь у процесі ферментації, передають Патріоти України.
Дослідники змогли розшифрувати ДНК шоколаду та виявили: саме специфічні бактерії й дріжджі формують його унікальний аромат і смаковий профіль.
Спираючись на відкриття, у лабораторії створили спеціальний «мікробний коктейль», з якого виготовили експериментальну партію шоколаду. За словами науковців, він виявився «найсмачнішим у світі».
Відкриття може перевернути уявлення про виробництво кондитерських виробів і відкрити шлях до створення нових видів шоколаду з абсолютно оригінальними смаками.
Що дозволяє деяким людям доживати до 100 років у відмінній формі? Відомий кардіолог доктор Ерик Топол стверджує, що секрет простіший, ніж ми думаємо. Після багатьох років досліджень він виділив п’ять ключових принципів здорового способу життя, які не в...
Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...