Вчені з’ясували, що справжній секрет неповторного смаку шоколаду криється не лише у какао-бобах, а у мікроорганізмах, які беруть участь у процесі ферментації, передають Патріоти України.
Дослідники змогли розшифрувати ДНК шоколаду та виявили: саме специфічні бактерії й дріжджі формують його унікальний аромат і смаковий профіль.
Спираючись на відкриття, у лабораторії створили спеціальний «мікробний коктейль», з якого виготовили експериментальну партію шоколаду. За словами науковців, він виявився «найсмачнішим у світі».
Відкриття може перевернути уявлення про виробництво кондитерських виробів і відкрити шлях до створення нових видів шоколаду з абсолютно оригінальними смаками.
Хронічні проблеми зі сном можна полегшити… за допомогою вечері. Нове дослідження за участі понад 4600 дорослих довело: калій - мінерал, який допомагає засинати і довше спати без пробуджень, передають Патріоти України. . Чому це працює? Калій розслаб...
Чіпси, печиво, піца та інші "надто смачні" продукти можуть непомітно підривати ваше здоров’я і заважати контролювати вагу, передають Патріоти України. Нове дослідження, опубліковане в журналі Nature, показало: їжа, що містить особливе поєднання солі, ц...