Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України.
Виробник Kalona SuperNatural стверджує, що молоко має стояти не в дверцятах холодильника, а на задній частині нижньої полиці, де найхолодніше. Це дозволить уникнути частих перепадів температур при відкриванні дверцят, які прискорюють скисання.
У відео на TikTok виробник пояснив: «Наш головний лайфхак — зберігайте молоко у герметичному контейнері на задній полиці. А якщо ставити його лежачи, то не утворюється кремова пробка у шийці пляшки».
Експерти пояснюють, що найхолодніше місце — це нижні полиці ближче до задньої стінки, тоді як дверцята — найтепліше місце через постійне відкривання. Також важливо щільно закривати пляшку, щоб не проникали запахи з інших продуктів.
Молочнокислі бактерії, які перетворюють лактозу на молочну кислоту, знижують pH молока — це й викликає скисання, неприємний запах і зсідання. Висока температура та забруднення теж пришвидшують цей процес. Правильне зберігання допоможе зберегти молоко свіжим надовго.
Видалення стійких плям із килима - справа непроста. Пролиті кава, чай, вино, косметика чи їжа часто залишають на килимах сліди, які здаються неможливими для виведення. Але ентузіастка прибирання місіс Хінч запевняє: для цього не потрібні дорогі засоби....
Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...