Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України.

Виробник Kalona SuperNatural стверджує, що молоко має стояти не в дверцятах холодильника, а на задній частині нижньої полиці, де найхолодніше. Це дозволить уникнути частих перепадів температур при відкриванні дверцят, які прискорюють скисання.

У відео на TikTok виробник пояснив: «Наш головний лайфхак — зберігайте молоко у герметичному контейнері на задній полиці. А якщо ставити його лежачи, то не утворюється кремова пробка у шийці пляшки».

Експерти пояснюють, що найхолодніше місце — це нижні полиці ближче до задньої стінки, тоді як дверцята — найтепліше місце через постійне відкривання. Також важливо щільно закривати пляшку, щоб не проникали запахи з інших продуктів.

Чому молоко скисає?

Молочнокислі бактерії, які перетворюють лактозу на молочну кислоту, знижують pH молока — це й викликає скисання, неприємний запах і зсідання. Висока температура та забруднення теж пришвидшують цей процес. Правильне зберігання допоможе зберегти молоко свіжим надовго.

Корисний лайфхак: Як почистити духовку за кілька хвилин лише одним натуральним засобом

неділя, 21 вересень 2025, 19:09

Чищення духовки - завдання неприємне і часто трудомістке, особливо коли доводиться зчищати жирні плями з внутрішнього скла дверцят. Однак одна жінка поділилася простим лайфхаком, який допоможе впоратися з брудом всього за кілька хвилин, використовуючи ...

Перевірте себе! Цей тест покаже, чи ви піддаєтеся впливу оточення

неділя, 21 вересень 2025, 18:15

Візуальні тести з психології стали дуже популярними в інтернеті, адже вони в ігровій формі допомагають краще зрозуміти себе. Запропонований тест допоможе зрозуміти, чи схильні ви нав’язувати власні ідеї, чи, навпаки, легко піддаєтеся впливу інших, пере...