Ви здивуєтеся! Чому не варто дрімати вечорами

Напевно, багато хто стикався з ситуацією, коли ввечері після вечері починає хилити в сон. Та так, що втриматися неможливо. Буває, приляжеш так на диван перед телевізором на хвилинку, а прокидаєшся через годину. І все: ніч попереду, а сон уже як рукою зняло, передають Патріоти України.

Саме тому лікарі-сомнологи закликають не допускати "ненавмисного" сну вечорами. Особливо тим, хто страждає на безсоння, інформує Ukr.Media.

Навіть 10-15 хвилин сну можуть дати заряд бадьорості на кілька годин, а значить перебити нічний сон, зазначили фахівці.

Людині, як би не хотілося заснути після вечері, потрібно перетерпіти. Це так звана техніка обмеження сну, яка поліпшить нічний відпочинок.

А щоб упоратися із сонливістю вечорами, експерти радять займатися домашніми справами.

Зробіть прибирання, можна попрасувати білизну, перебрати папери, ще краще — прогулятися перед сном. А от сидіти за комп'ютером чи зі смартфоном небажано, бо мозок починає напружуватися. І приймати напівгоризонтальне положення не потрібно, інакше точно заснете в недозволений час, радять лікарі.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...