Ви зіпсуєте м'ясо! Ось в якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

Щоб шашлик був дійсно смачним та соковитим, важливо обрати не лише правильний маринад, але й посуд, в якому м'ясо буде настоюватись. Для такої справи підходить далеко не увесь матеріал. І часто, саме через неправильну миску, страва виходить зіпсованою, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, в якому посуді не можна маринувати шашлик. Варто врахувати деякі нюанси. Який посуд не можна використовувати для маринування шашлику:

  • алюмінієвий
  • мідний
  • керамічний
  • чавунний

В чому причина

В маринаді для шашлику, як правило, є деякі кислі компоненти. Це може бути томатний соус або лимонний сік, оцет. Всі ці речовини вступають в реакцію з алюмінієм та міддю. В результаті, у м'яса буде неприємний гіркий присмак.

Що стосується кераміки та чавуну – то тут справа суто практичності. Ємності з такого матеріалу дуже швидко вбирає маринад. Потім посуд просто неможливо відмити. До того ж, такі каструлі або тарілки досить важкі, і їх можна легко розбити.

Який посуд підходить найкраще

Для того, щоб замаринувати шашлик, обирайте посуд зі скла або пластмаси. В цих матеріалах достатньо кислотності, вони не реагують на інгредієнти маринаду і чудово відмиваються.

Чому шкарпетки потрібно не лише прати, а й обов’язково прасувати: Мікробіолог вразила заявою

субота, 2 серпень 2025, 11:39

Шкарпетки - це справжні мікробні губки, і просто випрати їх недостатньо. Як попереджає мікробіолог докторка Прімроуз Фрістоун з Університету Лестера, наші стопи - це мініатюрні тропічні ліси, повні бактерій та грибків, які з легкістю виживають після з...

Яку квітку ви побачили першою? Дізнайтеся про свої сильні та слабкі сторони

субота, 2 серпень 2025, 11:12

Наші рішення багато про нас розповідають, навіть якщо здаються незначними, передають Патріоти України. Часто те, що ми помічаємо перш за все, може розкрити багато про нашу особистість — наші сильні та слабкі сторони. Погляньте на зображення і оберіть к...