Ви зіпсуєте м'ясо! Ось в якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

Щоб шашлик був дійсно смачним та соковитим, важливо обрати не лише правильний маринад, але й посуд, в якому м'ясо буде настоюватись. Для такої справи підходить далеко не увесь матеріал. І часто, саме через неправильну миску, страва виходить зіпсованою, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, в якому посуді не можна маринувати шашлик. Варто врахувати деякі нюанси. Який посуд не можна використовувати для маринування шашлику:

  • алюмінієвий
  • мідний
  • керамічний
  • чавунний

В чому причина

В маринаді для шашлику, як правило, є деякі кислі компоненти. Це може бути томатний соус або лимонний сік, оцет. Всі ці речовини вступають в реакцію з алюмінієм та міддю. В результаті, у м'яса буде неприємний гіркий присмак.

Що стосується кераміки та чавуну – то тут справа суто практичності. Ємності з такого матеріалу дуже швидко вбирає маринад. Потім посуд просто неможливо відмити. До того ж, такі каструлі або тарілки досить важкі, і їх можна легко розбити.

Який посуд підходить найкраще

Для того, щоб замаринувати шашлик, обирайте посуд зі скла або пластмаси. В цих матеріалах достатньо кислотності, вони не реагують на інгредієнти маринаду і чудово відмиваються.

Як правильно вибрати куряче філе: Ось на що звертають увагу досвідчені господині

понеділок, 29 квітень 2024, 19:12

Куряче філе для багатьох господинь є основним м’ясним продуктом, на основі якого вони готують обіди та вечері, передають Патріоти України. Іноді є ризик купити філе неналежної якості. На які важливі деталі варто звернути увагу. Заморожування або охолод...

Секрет досвідчених господинь! Прості правила, які допоможуть всього за 15 хвилин приготувати буряк

понеділок, 29 квітень 2024, 18:12

Здається, що зварити буряк просто - набрати води, помити овоч, поставити на плиту і дочекатись, коли приготується, передають Патріоти України. Три правила варіння буряків. По-перше, якщо хочете зберегти вітаміни та інші корисні речовини, то не варто йо...