Щоб шашлик був дійсно смачним та соковитим, важливо обрати не лише правильний маринад, але й посуд, в якому м'ясо буде настоюватись. Для такої справи підходить далеко не увесь матеріал. І часто, саме через неправильну миску, страва виходить зіпсованою, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, в якому посуді не можна маринувати шашлик. Варто врахувати деякі нюанси. Який посуд не можна використовувати для маринування шашлику:
В чому причина
В маринаді для шашлику, як правило, є деякі кислі компоненти. Це може бути томатний соус або лимонний сік, оцет. Всі ці речовини вступають в реакцію з алюмінієм та міддю. В результаті, у м'яса буде неприємний гіркий присмак.
Що стосується кераміки та чавуну – то тут справа суто практичності. Ємності з такого матеріалу дуже швидко вбирає маринад. Потім посуд просто неможливо відмити. До того ж, такі каструлі або тарілки досить важкі, і їх можна легко розбити.
Який посуд підходить найкраще
Для того, щоб замаринувати шашлик, обирайте посуд зі скла або пластмаси. В цих матеріалах достатньо кислотності, вони не реагують на інгредієнти маринаду і чудово відмиваються.
Набряки, або затримка води в організмі, можуть бути спричинені різними факторами, включаючи неправильне харчування. Деякі продукти можуть сприяти затримці води через їхній вплив на рівень натрію, вуглеводів або інших компонентів, що можуть порушувати б...
Гречка — це дуже корисний продукт, який має багато переваг для здоров'я. Вона багата на вітаміни, мінерали, клітковину та білки, тому регулярне споживання гречки може мати позитивний вплив на організм. Проте, як і з будь-яким іншим продуктом, важливо д...