
Щоб шашлик був дійсно смачним та соковитим, важливо обрати не лише правильний маринад, але й посуд, в якому м'ясо буде настоюватись. Для такої справи підходить далеко не увесь матеріал. І часто, саме через неправильну миску, страва виходить зіпсованою, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, в якому посуді не можна маринувати шашлик. Варто врахувати деякі нюанси. Який посуд не можна використовувати для маринування шашлику:
В чому причина
В маринаді для шашлику, як правило, є деякі кислі компоненти. Це може бути томатний соус або лимонний сік, оцет. Всі ці речовини вступають в реакцію з алюмінієм та міддю. В результаті, у м'яса буде неприємний гіркий присмак.
Що стосується кераміки та чавуну – то тут справа суто практичності. Ємності з такого матеріалу дуже швидко вбирає маринад. Потім посуд просто неможливо відмити. До того ж, такі каструлі або тарілки досить важкі, і їх можна легко розбити.
Який посуд підходить найкраще
Для того, щоб замаринувати шашлик, обирайте посуд зі скла або пластмаси. В цих матеріалах достатньо кислотності, вони не реагують на інгредієнти маринаду і чудово відмиваються.
Стан серцево-судинної системи безпосередньо залежить від щоденних харчових звичок. Навіть знайомі та, на перший погляд, "білкові" продукти можуть непомітно шкодити здоров’ю судин, підвищувати рівень холестерину та ускладнювати контроль ваги, передають ...
Бульйон - класичний суп, який зігріває, бадьорить і підтримує відновлення після хвороби. Правильно приготований на кістках із овочами, цибулею та часником, він багатий на поживні речовини. Але використання неякісного м’яса може перетворити його на поте...