Виберете найкраще! Цей легкий спосіб допоможе визначити на ринку, наскільки свіже і смачне сало

На сайті українського кулінара Євгена Клопотенка пояснили, на що потрібно звернути увагу під час вибору сала, передають Патріоти України.

У матеріалі зазначили, що головне – безпека продукту. Важливо з'ясувати, чи проходило сало санітарну експертизу, чи є сертифікат про його безпеку. Тому не варто купувати цей продукт на стихійних ринках.

Краще вибирати сало від молодої тварини. Щоб це визначити, треба проштрикнути сало ножем. Якщо продукт свіжий, його буде легко проштрикнути ножем, він буде м'яким, а скоринка – ніжною. Краще вибирати сало без м'ясних прожилок, завтовшки до 3–5 см.

Лікарка-гастроентерологиня Наталія Сидорець попередила, що сало – дуже калорійний продукт: 100 г містять приблизно 900 ккал. Бажано вживати 20–30 г сала на день і переважно в першій половині дня.

Господиням на замітку! Що зробити, щоб духовка пропікала страви рівномірно

вівторок, 29 квітень 2025, 19:10

Зазвичай буває, що нижня частина випічки підгоряє, а верх не прогрівається належним чином, залишаючись блідим і негарним, що знижує апетитний вигляд страви, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фахівці поділилися двома простими, але ефективн...

Дачникам на замітку! Як за допомогою соди отримати гарний урожай огірків

вівторок, 29 квітень 2025, 18:30

Харчова сода, знайома кожному на кухні, виявляється не лише незамінним помічником у випічці та побуті. Цей простий і доступний засіб може стати справжнім порятунком для ваших огірків на грядці, допомагаючи отримати рясний і здоровий урожай, передають П...