Видалить навіть старі плями! Зробіть вдома суперзасіб для матраців із підручних продуктів - і будете вражені ефектом

Матрац необхідно чистити кожні шість місяців. Регулярне чищення матраців захистить їх від бактерій. Ефективно почистити матрац допоможе перевірений спосіб з використанням натуральних продуктів, передають Патріоти України.

Про лайфхак з чищення матраца в домашніх умовах пише видання Express. Видалити навіть застарілі плями з матраців можна за допомогою домашнього розчину. Виконати глибоке чищення та поглинути неприємні запахи допоможуть засоби, які вже є у вашому будинку.

Що знадобиться для чищення матраца:

  • пилосос (в ідеалі ручний),
  • сода,
  • перекис водню,
  • прозорий засіб для миття посуду,
  • велика пляшка з розпилювачем,
  • білі ганчірки або серветки для чищення,
  • гумові рукавички.

По-перше, потрібно зняти простирадла та наматрацники. Потім ретельно пропилососьте матрац за допомогою насадки-щітки або ручного пилососа, щоб видалити волосся, пил і волокна. Тепер насипте на матрац велику кількість харчової соди, щоб забрати зайву рідину та запахи. Рівномірно розподіліть соду і залиште мінімум на годину, потім ретельно пропилососьте матрац.

Якщо на матраці є глибокі плями, слід провернути ще одну маніпуляцію. Змішайте близько 200 г перекису водню, три столові ложки харчової соди та одну чайну ложку прозорого засобу для миття посуду у великій пляшці. Добре струсіть, а потім рясно розпорошіть на кожну пляму. За необхідності злегка потріть ділянку, а потім промокніть її вологою чистою тканиною, поки пляма не зникне. Очищення паром — ще один хороший спосіб вбити бактерії в глибших шарах матраца, але для цього потрібен пароочисник.

В ідеалі потрібно дати матрацу провітритися. Свіже повітря та сонячне світло можуть допомогти нейтралізувати будь-які небажані організми, що викликають запах, бактерії і плісняву.

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...

Що підготувала вам доля? Цей тест у картинці визначить ваше майбутнє

четвер, 18 квітень 2024, 17:12

Якщо ви намагалися дізнатися, що на вас чекає у найближче майбутнє, тоді цей тест якраз для вас. Психологічний тест у картинці допоможе знайти відповідь на болючі питання. Можливо, доля приготувала сюрпризи, проте варто знати, чи вони приємні, передают...