Експерти не рекомендують варити суп із лисичок, рижиків, сироїжок та деяких інших грибів, бо в них є токсини.
Напевно, немає такої людини, яка б не любила запашного супу з грибочками. А якщо збирати їх самостійно, то суп стає удвічі смачнішим. Втім, не всі гриби, як зазначають експерти з безпеки харчування, можна варити. Наприклад, не слід готувати перезрілі гриби і ті, які росли біля дороги, вони мають у своєму складі найбільше небезпечних для здоров’я токсинів. Розповідаємо, з яких грибів не варто варити суп, а які можна готувати.
Найсмачніший грибний суп виходить з білих грибів, шампіньйонів, опеньок та маслюків. Перед тим, як варити суп, гриби треба ретельно вимити та почистити, маленькі можна не розрізати, великі варто розділити на кілька частин. Після першого варіння гриби краще посмажити, щоб надати страві більш насиченого смаку, а вже потім кидати в суп.
Якщо гриби сушені, то перед їхнім приготуванням варто звернути увагу на такі властивості:
Ранньовесняні роботи на городі набирають обертів, і особливе місце серед них займає вирощування огірків. Щоб насолоджуватися рясним урожаєм у майбутньому сезоні, садівники повинні пам’ятати про регулярне підживлення цих овочів. Щоб огірки вражали своїм...
Ми звикли думати, що наше здоров’я залежить від харчування, наявності хвороб чи стресів. Та насправді наш організм щодня стикається з підступнішими ворогами — звичками, які здаються нешкідливими на перший погляд. Однак саме вони мають ефект накопичення...