
Найскладніше в процесі приготування за цим рецептом - дочекатися,
поки зібраний тортик вистоїться в холодильнику належний час. Занадто
багато бажаючих скуштувати цю смакоту, зазначають Патріоти України.
Все інше — елементарно
просто, але при цьому захоплення дегустаторів забезпечені. Всім
любителям екзотичних і корисних бананів і ківі цей торт сподобається без
сумнівів. Сподобається й іншим — користю, несподіваною гармонією смаку і
ошатним яскравим зовнішнім виглядом.
Порада:
мигдальні пластівці в рецепті не завжди доступні в продажі, але це не
привід відмовитися від приготування. Потрібно просто подрібнити волоські
горішки, гірше не буде.
Інгредієнти:
- пісочне печиво — 200 грамів;
- вершкове масло 100 грамів;
- фрукти: 2 ківі і 4 банани, лимон — вичавити столову ложку соку;
- півлітра йогурту без добавок;
- вода питна — 100 грамів;
- желатин — 20 грамів
- цукор — 70 грамів;
Для того, щоб прикрасити тортик, знадобиться ще пара ківі і мигдальні пластівці.
Процес приготування:
- Просте
пісочне печиво типу ювілейного кришать дрібніше і складають у миску.
Додають до печива розм'якшене вершкове масло і рівномірно масу
вимішують.
- Отримане пластичне тісто розкладають в рознімну
форму, вистелену заздалегідь плівкою або пергаментом. Шар печива
потрібно розрівняти, утрамбувати і відправити форму на півгодини в
холодильник.
- Чистять банани і 4 ківі від шкірки. Банани
нарізають кружечками, а ківі кубиками. Кружечки бананів викладають на
поверхню печива у форму.
- Кубики ківі прогрівають у сотейнику
кілька хвилин з цукром і соком лимона, постійно помішуючи, поки ківі не
пустить сік. Гріють на середньому вогні, зазвичай достатньо 2-3 хвилини,
потім сотейник знімають з вогню і залишають охолонути.
- Ківі змішують з йогуртом і розчиненим у кип'яченій воді желатином, ретельно розмішують отриману масу.
- Йогуртную
масу з ківі розподіляють по поверхні тортика лопаткою і відправляють
зібраний десерт охолоджуватися в холодильник на 6 годин.
- Прикрашають
тортик нарізаним ківі і пластівцями горішків. Якщо вдалося дістати
тільки волоські, їх прогрівають на сухій сковорідці близько 10 хвилин і
потім розплющують качалкою.
От і вся нехитра наука. Приємного смаку!
Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед ...
Навіть телефон з найбільшою кількістю пам'яті швидко "набивається" фото, відео та додатками. Лише кілька необачних натисків - і вільні гігабайти тануть, а пристрій сповільнюється. Про те, як звільнити простір на смартфоні, пише NV, передають Патріоти У...