Виглядає фантастично! Шикарний торт без духовки - смачно, як у дорогій кондитерській

Найскладніше в процесі приготування за цим рецептом - дочекатися, поки зібраний тортик вистоїться в холодильнику належний час. Занадто багато бажаючих скуштувати цю смакоту, зазначають Патріоти України.

Все інше — елементарно просто, але при цьому захоплення дегустаторів забезпечені. Всім любителям екзотичних і корисних бананів і ківі цей торт сподобається без сумнівів. Сподобається й іншим — користю, несподіваною гармонією смаку і ошатним яскравим зовнішнім виглядом.

Порада: мигдальні пластівці в рецепті не завжди доступні в продажі, але це не привід відмовитися від приготування. Потрібно просто подрібнити волоські горішки, гірше не буде.

Інгредієнти:

  • пісочне печиво — 200 грамів;
  • вершкове масло 100 грамів;
  • фрукти: 2 ківі і 4 банани, лимон — вичавити столову ложку соку;
  • півлітра йогурту без добавок;
  • вода питна — 100 грамів;
  • желатин — 20 грамів
  • цукор — 70 грамів;

Для того, щоб прикрасити тортик, знадобиться ще пара ківі і мигдальні пластівці.

Процес приготування:

  1. Просте пісочне печиво типу ювілейного кришать дрібніше і складають у миску. Додають до печива розм'якшене вершкове масло і рівномірно масу вимішують.
  2. Отримане пластичне тісто розкладають в рознімну форму, вистелену заздалегідь плівкою або пергаментом. Шар печива потрібно розрівняти, утрамбувати і відправити форму на півгодини в холодильник.
  3. Чистять банани і 4 ківі від шкірки. Банани нарізають кружечками, а ківі кубиками. Кружечки бананів викладають на поверхню печива у форму.
  4. Кубики ківі прогрівають у сотейнику кілька хвилин з цукром і соком лимона, постійно помішуючи, поки ківі не пустить сік. Гріють на середньому вогні, зазвичай достатньо 2-3 хвилини, потім сотейник знімають з вогню і залишають охолонути.
  5. Ківі змішують з йогуртом і розчиненим у кип'яченій воді желатином, ретельно розмішують отриману масу.
  6. Йогуртную масу з ківі розподіляють по поверхні тортика лопаткою і відправляють зібраний десерт охолоджуватися в холодильник на 6 годин.
  7. Прикрашають тортик нарізаним ківі і пластівцями горішків. Якщо вдалося дістати тільки волоські, їх прогрівають на сухій сковорідці близько 10 хвилин і потім розплющують качалкою.

От і вся нехитра наука. Приємного смаку!

Джерело: Ukr.Media

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...