Найскладніше в процесі приготування за цим рецептом - дочекатися,
поки зібраний тортик вистоїться в холодильнику належний час. Занадто
багато бажаючих скуштувати цю смакоту, зазначають Патріоти України.
Все інше — елементарно
просто, але при цьому захоплення дегустаторів забезпечені. Всім
любителям екзотичних і корисних бананів і ківі цей торт сподобається без
сумнівів. Сподобається й іншим — користю, несподіваною гармонією смаку і
ошатним яскравим зовнішнім виглядом.
Порада:
мигдальні пластівці в рецепті не завжди доступні в продажі, але це не
привід відмовитися від приготування. Потрібно просто подрібнити волоські
горішки, гірше не буде.
Інгредієнти:
- пісочне печиво — 200 грамів;
- вершкове масло 100 грамів;
- фрукти: 2 ківі і 4 банани, лимон — вичавити столову ложку соку;
- півлітра йогурту без добавок;
- вода питна — 100 грамів;
- желатин — 20 грамів
- цукор — 70 грамів;
Для того, щоб прикрасити тортик, знадобиться ще пара ківі і мигдальні пластівці.
Процес приготування:
- Просте
пісочне печиво типу ювілейного кришать дрібніше і складають у миску.
Додають до печива розм'якшене вершкове масло і рівномірно масу
вимішують.
- Отримане пластичне тісто розкладають в рознімну
форму, вистелену заздалегідь плівкою або пергаментом. Шар печива
потрібно розрівняти, утрамбувати і відправити форму на півгодини в
холодильник.
- Чистять банани і 4 ківі від шкірки. Банани
нарізають кружечками, а ківі кубиками. Кружечки бананів викладають на
поверхню печива у форму.
- Кубики ківі прогрівають у сотейнику
кілька хвилин з цукром і соком лимона, постійно помішуючи, поки ківі не
пустить сік. Гріють на середньому вогні, зазвичай достатньо 2-3 хвилини,
потім сотейник знімають з вогню і залишають охолонути.
- Ківі змішують з йогуртом і розчиненим у кип'яченій воді желатином, ретельно розмішують отриману масу.
- Йогуртную
масу з ківі розподіляють по поверхні тортика лопаткою і відправляють
зібраний десерт охолоджуватися в холодильник на 6 годин.
- Прикрашають
тортик нарізаним ківі і пластівцями горішків. Якщо вдалося дістати
тільки волоські, їх прогрівають на сухій сковорідці близько 10 хвилин і
потім розплющують качалкою.
От і вся нехитра наука. Приємного смаку!
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...
Лікар попередив, що поширеною нічною звичкою може бути старіння шкіри під час сну. За його словами, ця рутина не тільки спричиняє розвиток зморшок, але й може призвести до асиметрії обличчя. Про що саме йде мова, передають Патріоти України з посиланням...