Виявлено причину виникнення сивини! Це допоможе знайти спосіб позбутися її назавжди

Виявлено причину виникнення сивини: це допоможе знайти спосіб позбутися її назавжди

Команда вчених із Медичної школи Гроссмана Нью-Йоркського університету виявила в шкірі мишей і людей особливі клітини - меланоцитарні стовбурові клітини, або McSC, які визначають колір волосся, передають Патріоти України.

Ці клітини отримують повідомлення про те, що вони виробляють білкові пігменти, відповідальні за надання волоссю їхнього кольору. Ключ до з'ясування того, чому людина сивіє, лежить у процесі старіння, оскільки дослідники виявили, що зі старінням волосся клітини "застряють" в одному стані.

Це означає, що вони не регенеруються в пігментні клітини і припиняють надавати волоссю забарвлення, в результаті чого людина з часом неухильно сивіє.

Дослідниця Ці Сун, докторка філософії, пояснила, що нове дослідження допомогло зрозуміти, як волосся набуває свого кольору, і, у свою чергу, може відкрити нові можливості для розробки того, як зупинити або навіть звернути назад процес посивіння.

Вона сказала: "Наше дослідження доповнює наше базове розуміння того, як стовбурові клітини меланоцитів впливають на колір волосся. Знову виявлені механізми підвищують ймовірність того, що таке ж фіксоване положення стовбурових клітин меланоцитів може існувати у людей. Якщо це так, це є потенційним шляхом для звернення назад або запобігання сивінню людського волосся, допомагаючи застряглим клітинам знову переміщатися між відсіками волосяного фолікула, що розвиваються".

Городникам на замітку! Обробіть картоплю цим розчином - ізабудете про колорадських жуків

вівторок, 16 квітень 2024, 18:44

Найкращі народні засоби для обробки картоплі від шкідників та хвороб: поради досвідчених городників, передають Патріоти України. Щоб шкідники трималися подалі від грядки з картоплею, її слід обробити перед висаджуванням цими засобами. Тоді влітку можна...

Треба лише кілька хвилин! Психологічний тест у картинці дасть відповідь на питання, яке вас найбільше хвилює

вівторок, 16 квітень 2024, 18:12

Цей психологічний тест допоможе розібратися у проблемах, які зараз вас хвилюють найбільше. Оберіть картинку, а вона дасть відповідь на усі питання, передають Патріоти України. Проблема насправді серйозніша, ніж здається на перший погляд. Можливо, рішен...