Виявляється, більшість не знає, як правильно вживати культовий напій: Експертка дала кілька несподіваних порад, як пити пиво

Люди в усьому світі насолоджуються смаком пива — у спеку, під час перегляду фільму, на пікніку на природі або просто після роботи. Однак, як виявилось, більшість поціновувачів цього напою самі ж псують його смак. Деталями поділились у виданні Mail Online з посиланням на старшу бренд-менеджерку Cruzcampo у Великій Британії Грейс Дейлі.

Пивний келих — обов’язковий?

Експертка підкреслила, що культура споживання пива у різних країнах відрізняється. У Великій Британії заведено пити цей напій з великих спеціальних келихів.

Це гарантує, що пиво залишатиметься холодним, якщо тримати келих за ніжку. Окрім того, сама склянка допомагає зберігати "живими" бульбашки до останнього ковтка.

Не поспішайте

Щоб відчути смак пива повноцінно, його слід пити повільно, використовуючи усі органи чуття.

"Від звуку розливу пива чи відкриття пляшки до чудового золотистого кольору та аромату — найкраще злегка понюхати, а потім покрутити пиво й вдихнути глибше, щоб відчути аромати хмелю. І найкраще — смак", — описала Дейлі.

Для того, щоб виглядати як справжній експерт, вона порадила зробити ковток й дозволити смаку "ковзати по язику спереду назад".

Тільки не в морозилку

Пиво не можна зберігати у морозильній камері за жодних умов чи обставин. Деякі поціновувачі цього напою обожнюють пити його крижаним, тож так роблять навіть у багатьох пабах. Однак це не означає, що пиво слід класти в морозилку.

Однак водночас пиво не слід тримати на сонці. Якщо уявити пікнік на природі, пляшки з напоєм можуть опинитись в лотку для льоду. Однак прямі сонячні промені здатні вбити смак, і лід його вже не врятує.

Пиво у поєднанні з їжею

Пиво можна поєднувати з їжею, як це роблять і з вином. Пиво може ідеально пасувати до солоного, тож можна насолодитись смаком напою у поєднані з, наприклад, традиційною іспанською закускою тапас.

Господиням на замітку! Які помідори краще обрати для консервації - три основні критерії

субота, 22 червень 2024, 21:28

Консервація продуктів на зиму - це одне з основних занять господинь влітку. Для того, щоб продукти зберігались цілу зиму та не нанесли шкоду організму, слід уважно підходити до їх вибору, передають Патріоти України. Як правильно обирати помідори для ко...

Коли солити пельмені? Є помилка, якої припускається багато господинь

субота, 22 червень 2024, 17:15

Пельмені, здавалося б, така банальна страва, але щоб напівфабрикати добре зварилися і вийшли смачними, потрібно знати секрети приготування, передають Патріоти України. По-перше, для приготування пельменів необхідно вибрати потрібну каструлю. Посуд має ...