Вийде навіть у початківців! Як приготувати домашню піцу на тонкому тісті: Простий рецепт на 30 хвилин

Якщо ви не знаєте, чим здивувати сім'ю на вихідних, приготуйте піцу. Цю італійську страву полюбляють всі - і діти, і дорослі. І якщо ви вже пробували робити гостру піцу Пепероні, урізноманітніть своє меню піцою на тонкому тісті, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста: яйця (1 шт.), вода (60 мл), сіль (0,5 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.), пшеничне борошно (165 г).

Інгредієнти для соусу: томатна паста (60 г), вода (45 мл), сіль, цукор (1 ч. л.), часник (1 зубчик), базилік (0,5 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: бекон (120 г), шампіньйони (45 г), помідори (1 шт.), твердий сир (100 г), оливкова олія (1 ч. л.).

Приготування:

Замішуємо тісто: просіваємо борошно через сито в глибоку миску. Воду злегка підігріваємо. В окремій ємності збиваємо виделкою яйце. Потім вливаємо його в просіяне борошно і додаємо воду. Починаємо замішувати тісто ложкою і додаємо оливкову олію.

Потім вимішуємо тісто руками, якщо воно липке, можна додати ще трохи борошна. Тим часом приготуємо томатний соус. Часник чистимо від лушпиння, нарізаємо тонкими пластинками.

Розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо на ній часник, весь час перевертаючи його. Потім прибираємо його зі сковороди і висипаємо сюди томатну пасту. Підігріваємо її, додаємо трохи води, а потім сіль, цукор, базилік або інші спеції за смаком.

Доводимо соус до кипіння, тушкуємо близько 5-7 хвилин - до загустіння. Потім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися.

Готуємо інгредієнти для начинки: гриби миємо й ріжемо тонкими пластинками, ковбасу або бекон також нарізаємо. Помідор миємо під проточною водою, за бажанням - обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо кружальцями. Сир тремо на дрібній терці.

Деко для запікання застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього тісто, розгортаємо його в тонкий круглий пласт, формуємо бортики. Змащуємо тісто оливковою олією, а потім томатним соусом. Зверху на соус викладаємо скибочки нарізаної ковбаси або бекону, грибів і помідорів. Зверху присипаємо все натертим сиром.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200°C. Ставимо деко з піцою і випікаємо близько 15-20 хвилин - поки не підрум'яняться бортики. Ріжемо піцу на порційні шматочки і подаємо до столу.

Щоб пішло на користь: Топовий експерт назвав правильний час для першої чашки кави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:40

Багато людей практично живуть на кофеїні, часто навіть не найпалкіші кавомани хапаються за чайник зразу після пробудження або щоб побороти занепад сил після обіду. Видання Express пише, що пити каву відразу після сну то не найкраща ідея. Рекс Ісап, ген...

Перевірте себе! Тест у картинці визначить, чого вам не вистачає для щастя

четвер, 18 квітень 2024, 18:12

Кожна людина постійно чогось хоче і прагне нових цілей. Однак не всім вдається зрозуміти, що саме нам потрібно для того, щоб відчути щастя, легкість та гармонію у собі, передають Патріоти України. Психологічний тест у картинці визначить, чого потребує ...