Вийде навіть у початківців! Як приготувати домашню піцу на тонкому тісті: Простий рецепт на 30 хвилин

Якщо ви не знаєте, чим здивувати сім'ю на вихідних, приготуйте піцу. Цю італійську страву полюбляють всі - і діти, і дорослі. І якщо ви вже пробували робити гостру піцу Пепероні, урізноманітніть своє меню піцою на тонкому тісті, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста: яйця (1 шт.), вода (60 мл), сіль (0,5 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.), пшеничне борошно (165 г).

Інгредієнти для соусу: томатна паста (60 г), вода (45 мл), сіль, цукор (1 ч. л.), часник (1 зубчик), базилік (0,5 ч. л.), оливкова олія (1 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: бекон (120 г), шампіньйони (45 г), помідори (1 шт.), твердий сир (100 г), оливкова олія (1 ч. л.).

Приготування:

Замішуємо тісто: просіваємо борошно через сито в глибоку миску. Воду злегка підігріваємо. В окремій ємності збиваємо виделкою яйце. Потім вливаємо його в просіяне борошно і додаємо воду. Починаємо замішувати тісто ложкою і додаємо оливкову олію.

Потім вимішуємо тісто руками, якщо воно липке, можна додати ще трохи борошна. Тим часом приготуємо томатний соус. Часник чистимо від лушпиння, нарізаємо тонкими пластинками.

Розігріваємо сковороду з оливковою олією і обсмажуємо на ній часник, весь час перевертаючи його. Потім прибираємо його зі сковороди і висипаємо сюди томатну пасту. Підігріваємо її, додаємо трохи води, а потім сіль, цукор, базилік або інші спеції за смаком.

Доводимо соус до кипіння, тушкуємо близько 5-7 хвилин - до загустіння. Потім знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися.

Готуємо інгредієнти для начинки: гриби миємо й ріжемо тонкими пластинками, ковбасу або бекон також нарізаємо. Помідор миємо під проточною водою, за бажанням - обдаємо окропом і знімаємо шкірку. Нарізаємо кружальцями. Сир тремо на дрібній терці.

Деко для запікання застилаємо пергаментним папером. Викладаємо на нього тісто, розгортаємо його в тонкий круглий пласт, формуємо бортики. Змащуємо тісто оливковою олією, а потім томатним соусом. Зверху на соус викладаємо скибочки нарізаної ковбаси або бекону, грибів і помідорів. Зверху присипаємо все натертим сиром.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200°C. Ставимо деко з піцою і випікаємо близько 15-20 хвилин - поки не підрум'яняться бортики. Ріжемо піцу на порційні шматочки і подаємо до столу.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...