Вийде не гірше за турецьку: Простий рецепт приготування пахлави

Головна складність в приготуванні цих східних солодощів — тонке розкачування тіста. Однак тепер можна просто використовувати тісто філо, як це роблять в Туреччині і Греції, зазначають Патріоти України.

Тісто філо складається з найтонших листів, які не вимагають особливих кулінарних навичок і можуть використовуватися для приготування різноманітних закусок, пирогів - таких як штрудель, лазаньї і та інших страв. І, звичайно ж, пахлави. При цьому продається таке тісто у всіх великих мережевих супермаркетах - і відмінно зберігається в морозилці.

Які горіхи використовувати в пахлаву? Будь-які: ліщина, фісташки, арахіс - підійдуть, якщо ви їх любите. Однак один з найбільш смачних і при цьому доступних варіантів - волоський горіх. Кількість шарів тіста і горіхів - теж на ваш розсуд, можна зробити їх менше, ніж у наведеному рецепті. Один з шарів горіхів за бажанням можна замінити прошарком сиру, він практично повністю розтане і десерт вийде більш ніжним і вершковим.

Інгредієнти

  • 1 пачка тіста філо (400-450 г)
  • 250-300 г топленого вершкового масла
  • 4 склянки очищених волоських горіхів, дрібно порубати
  • 1 ч.л. кориці
  • 200 г цукру
  • сік ½ лимона
  • 190 мл води
  • 170 мл меду
  • мелена зелена фісташка або тертий кокос для прикраси (за бажанням)

Приготування

  1. Тісто розморозити заздалегідь, відповідно до інструкції, в холодильнику. Розморожене тісто розрізати, щоб підігнати під форму для випічки. Під час роботи не забувайте накривати тісто вологим рушником
  2. Розігріти духовку до 170°C. Дно і стінки форми змастити маслом.
  3. Приготувати сироп. У сотейнику змішати цукор з лимонним соком і водою. Довести до кипіння, безперервно помішуючи, до розчинення цукру. Продовжувати варити 4 хвилини на середньому вогні. Зняти з вогню або через 5-7 хвилин і вмішати мед. Залишити остигати.
  4. Горіхи змолоти в блендері в крихту, змішати з корицею.
  5. Викласти в форму 10 аркушів тіста, змащуючи кожен вершковим маслом. На останній лист висипати і рівномірно розподілити п'яту частину горіхів. Накрити 5 листами тіста, змастивши кожен вершковим маслом. Знову посипати горіхами. Повторити тісто і горіхи ще три рази. Верхній шар тіста - ще 10 листів, кожен змащений вершковим маслом. Змастити верх маслом. Нарізати тісто в формі смужками і навскіс на ромби.
  6. Випікати 1 годину і 15 хв - до темно-золотистого кольору. Після цього полити охолодженим сиропом і дати повністю охолонути при кімнатній температурі, не накриваючи. Лишити настоюватися 4-6 годин або більше. Пахлава може зберігатися до 2 тижнів в щільно закритому контейнері.
  7. Подавайте до чаю або ранкової кави, посипавши фісташкою або кокосовою стружкою.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...