Головна складність в приготуванні цих східних солодощів — тонке розкачування тіста. Однак тепер можна просто використовувати тісто філо, як це роблять в Туреччині і Греції, зазначають Патріоти України.
Тісто філо складається з найтонших листів, які не вимагають особливих кулінарних навичок і можуть використовуватися для приготування різноманітних закусок, пирогів - таких як штрудель, лазаньї і та інших страв. І, звичайно ж, пахлави. При цьому продається таке тісто у всіх великих мережевих супермаркетах - і відмінно зберігається в морозилці.
Які горіхи використовувати в пахлаву? Будь-які: ліщина, фісташки, арахіс - підійдуть, якщо ви їх любите. Однак один з найбільш смачних і при цьому доступних варіантів - волоський горіх. Кількість шарів тіста і горіхів - теж на ваш розсуд, можна зробити їх менше, ніж у наведеному рецепті. Один з шарів горіхів за бажанням можна замінити прошарком сиру, він практично повністю розтане і десерт вийде більш ніжним і вершковим.
Інгредієнти
- 1 пачка тіста філо (400-450 г)
- 250-300 г топленого вершкового масла
- 4 склянки очищених волоських горіхів, дрібно порубати
- 1 ч.л. кориці
- 200 г цукру
- сік ½ лимона
- 190 мл води
- 170 мл меду
- мелена зелена фісташка або тертий кокос для прикраси (за бажанням)
Приготування
- Тісто розморозити заздалегідь, відповідно до інструкції, в холодильнику. Розморожене тісто розрізати, щоб підігнати під форму для випічки. Під час роботи не забувайте накривати тісто вологим рушником
- Розігріти духовку до 170°C. Дно і стінки форми змастити маслом.
- Приготувати сироп. У сотейнику змішати цукор з лимонним соком і водою. Довести до кипіння, безперервно помішуючи, до розчинення цукру. Продовжувати варити 4 хвилини на середньому вогні. Зняти з вогню або через 5-7 хвилин і вмішати мед. Залишити остигати.
- Горіхи змолоти в блендері в крихту, змішати з корицею.
- Викласти в форму 10 аркушів тіста, змащуючи кожен вершковим маслом. На останній лист висипати і рівномірно розподілити п'яту частину горіхів. Накрити 5 листами тіста, змастивши кожен вершковим маслом. Знову посипати горіхами. Повторити тісто і горіхи ще три рази. Верхній шар тіста - ще 10 листів, кожен змащений вершковим маслом. Змастити верх маслом. Нарізати тісто в формі смужками і навскіс на ромби.
- Випікати 1 годину і 15 хв - до темно-золотистого кольору. Після цього полити охолодженим сиропом і дати повністю охолонути при кімнатній температурі, не накриваючи. Лишити настоюватися 4-6 годин або більше. Пахлава може зберігатися до 2 тижнів в щільно закритому контейнері.
- Подавайте до чаю або ранкової кави, посипавши фісташкою або кокосовою стружкою.
Деякі відходи можуть не лише засмітити каналізацію, а й зіпсувати насоси та фільтраційне обладнання. І мова не лише про унітаз, а й про раковину на кухні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Фарба. Фарба містить шкідливі хімічні речовини, я...
Жінки у бажанні стати привабливими для чоловіків сідають на дієти, роблять купу косметичних процедур і намагаються досягти параметрів моделей. Однак насправді, чоловіків приваблюють зовсім інші жінки, передають Патріоти України з посиланням на дослідже...