Продовжити термін зберігання овочів і при цьому зберегти всю їхню користь можливо. Це можна зробити завдяки квашенню. Для того, щоб їх заквасити, не потрібно мати особливих кулінарних здібностей. Важливо лише знати правильний рецепт маринаду. Завдяки йому овочі виходять хрусткими і в міру твердими, зазначають Патріоти України.
Універсальним маринадом для квашених овочів поділилася фудблогерка svitlana_fedoryaka. Опубліковано в Instagram.
Інгредієнти на 1 кг овочів:
Вода – 1,5 л
Рожева гімалайська сіль – 60 г
Трави: петрушка, кінза, кріп, хрін
Спосіб приготування:
Розвести сіль у воді.
Залити отриманою рідиною овочі так, щоб вона повністю їх покрила.
Покласти зверху вантаж (наприклад, важка тарілка). Закрити ємність кришкою.
Поставити в тепле і темне місце на 6-7 днів.
Квашені баклажани за рецептом Тетяни Литвинової, яким вона поділилася на своєму YouТube-каналі
Інгредієнти:
Баклажани – 1,5 кг
Морква – 300 г
Перець солодкий – 150 г
Перець гострий – 1 шт.
Часник
Зелень
Селера
Для бланшування:
Вода – 1 л
Сіль – 30 г
Маринад:
Вода – 1 л
Сіль – 50 г
Лаврове листя – 4 шт.
Перець горошок – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Очистити баклажани від плодоніжок. Зробити у кожному надрізи по всій довжині.
Налити у каструлю воду. Посолити її. Покласти баклажани. Варити до легкої м`якості.
Приготувати маринад. Змішати лаврове листя, сіль та суміш перців. Залити гарячої водою та дати охолонути.
Ось кілька цікавих і не зовсім звичних фактів про банани, передають Патріоти України. Ці факти показують, наскільки банани є не тільки смачними, але й дуже корисними для здоров'я!
Психологічні тести допомагають розкрити різні аспекти нашої особистості - емоції, поведінку, реакції. Сьогодні ми пропонуємо швидкий тест, який допоможе вам виявити ваші найбільші недоліки. Подивіться на зображення з п’ятьма квітами та виберіть ту, яка...