Знайомі з дитинства оладки на кефірі часом не виходять пишними, оскільки не завжди вдається витримувати правильне співвідношення рідини та борошна, зазначають Патріоти України.
Telegram-канал Шеф-кухар радить використовувати для оладок трохи підігрітий кефір, борошно вводити невеликими порціями, а соду додавати в останню чергу. В цьому випадку тісто для оладок має добре підійти і вийти пухким.
Оладки на кефірі
Яйця змішати з кефіром, сіллю та цукром, поступово додати просіяне борошно, перемішати, додати соду, залишити на 15 хвилин. Випікати оладки на невеликому вогні з двох сторін.
- Кефір — 300 мл;
- Борошно — 210−220 г;
- Яйце — 1 шт;
- Сіль — 0,5 ч.л.;
- Цукор — 4 ч.л.;
- Сода — 0,5 ч.л.
Через те, що у рисовій крупі та макаронних виробах є велика кількість крохмалю, під час приготування може бути типова проблема - злипається страва. Кулінари радять скористатися двома перевіреними способами, щоб і рис, і макарони не перетворилися на гле...
Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...