Виходить дуже соковитою! Простий рецепт знаменитої котлети по-київськи

Котлета по-київськи - страва, відома в усьому світі. Приготувати цей делікатес вдома зовсім нескладно, передають Патріоти України.

Розігрійте духовку до 200 градусів. Зробіть надріз в центрі кожної грудки, щоб утворилася кишеня.

Змішайте дрібно порізаний часник, лимонний сік, сіль, перець, масло (має бути трохи м'яким) та сіль. Добре перемішайте та набийте цю суміш в кишеню курячих грудок.

Інгредієнти:

  • Курячі грудки без шкірки - 6 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Сік одного лимона
  • Сіль та перець
  • Вершкове масло - 230 г
  • Борошно - 2 ст. ложки
  • Яйце - 1 шт.
  • Панірувальні сухарі - 10-12 ст. ложок
  • Олія

Підготуйте окремо борошно та панірувальні сухарі на тарілках, а також збийте підсолене яйце в мисочці. Виваляйте грудки в борошні, тоді занурте кожну в збите яйце, а тоді виваляйте ще в панірувальних сухарях, щоб вони повністю вкрили грудки.

Розігрійте олію на сковороді та обсмажте грудки з усіх боків до легкої рум'яності. Перекладіть в духовку і випікайте 18-20 хвилин. Подавайте з пюре, овочами чи рисом.

Не оцет і не сода: Простий трюк, який прочистить злив сам

понеділок, 17 листопад 2025, 18:12

Втомилися від засміченої раковини? Більшість знає популярний метод із оцтом і содою, але є дві речі, які є у кожного на кухні і працюють не гірше, а іноді навіть ефективніше, передають Патріоти України. Залишки їжі, жир, мило, волосся та кавова гуща по...

Це варто знати! В який час доби краще прокидатися, щоб жити довше

понеділок, 17 листопад 2025, 17:56

Учені дійшли висновку, що жайворонки, які прокидаються рано і досягають піку активності у першій половині дня, мають значно кращі прогнози щодо здоров’я та довголіття, ніж «сови». Про це пише T4, передають Патріоти України. Це твердження ґрунтується на...