Виходить у всіх! Холодець зі свинини та курки за бабусиним рецептом - рецепт ідеальної холодної закуски

Багато хто з ностальгією згадує смак бабусиного холодця. У далекому дитинстві ніхто не думав про користь цієї страви, і тоді її подавали лише переважно на святковий стіл, передають Патріоти України.

Після того, як стало відомо про користь колагену, що міститься в тому числі і в холодці, багато господинь почали частіше додавати цю страву до раціону. Серед безлічі рецептів класичний холодець з курки та свинини не поступається пальмою першості.

Рецепт холодця з курки та свинини

Інгредієнти:

  • Свиняча рулька - 1 кг;
  • Куряче м'ясо – 800 г;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Морква відварена – 1 штука;
  • Сіль;
  • Зелень петрушки.

М'ясо для приготування холодця потрібно підготувати заздалегідь. Свинячу рульку добре промийте під проточною водою і розділіть на частини.

Покладіть свинину в каструлю разом із розділеною куркою. Для холодця найкраще брати курячі лапки та стегна.

Залийте все м'ясо водою та поставте на ніч у холодильник. Вранці вилийте воду, складіть м'ясо в каструлю, залийте чистою водою і поставте на вогонь. Нехай м'ясо провариться до появи піни.

Потім приберіть піну, накрийте кришкою каструлю і зробіть мінімальний вогонь. Варіть холодець 6-8 годин, не допускаючи закипання.

За 1,5 години до закінчення варіння додайте в каструлю з холодцем цибулю, розрізану навпіл. У процесі варіння холодця забирайте ложкою жир з поверхні каструлі.

Як тільки м'ясо відставатиме від кістки, вимкніть вогонь. Розберіть м'ясо на частини та викладіть в окремий посуд.

Тепер залишилося розлити холодець по формам. На дно форми кладемо шматочки м'яса, заливаємо процідженим через сито м'ясним бульйоном, додаємо лавровий лист, подрібнений часник і сіль, кружечки відвареної моркви та дрібно нарізану петрушку.

Ставимо форми з холодцем у холодильник до повного застигання. Наступного дня страва буде готова до подачі.

Це така смакота! Картопля фарширована - дуже простий рецепт

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:09

Якщо ви обожнюєте картоплю з оселедцем, то цю страву обов’язково варто приготувати. І на буденний стіл, і гостям подати підійде, передають Патріоти України. На 4 порції необхідні такі продукти:. Картоплю краще брати одного розміру, рівненьку. Її потріб...

А ви це знали? Для чого господині кладуть до сковороди хліб при смаженні м’яса та котлет

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:08

А ви знали, що хлібні скоринки мають унікальні властивості? Вони цінні при приготуванні м’яса та котлет. Мова зараз йде не про той випадок, коли хліб додають у фарш. Це всі знають, що він робить готову страву соковитішою та смачнішою. Розповімо саме за...