Багато хто з ностальгією згадує смак бабусиного холодця. У далекому дитинстві ніхто не думав про користь цієї страви, і тоді її подавали лише переважно на святковий стіл, передають Патріоти України.
Після того, як стало відомо про користь колагену, що міститься в тому числі і в холодці, багато господинь почали частіше додавати цю страву до раціону. Серед безлічі рецептів класичний холодець з курки та свинини не поступається пальмою першості.
Інгредієнти:
М'ясо для приготування холодця потрібно підготувати заздалегідь. Свинячу рульку добре промийте під проточною водою і розділіть на частини.
Покладіть свинину в каструлю разом із розділеною куркою. Для холодця найкраще брати курячі лапки та стегна.
Залийте все м'ясо водою та поставте на ніч у холодильник. Вранці вилийте воду, складіть м'ясо в каструлю, залийте чистою водою і поставте на вогонь. Нехай м'ясо провариться до появи піни.
Потім приберіть піну, накрийте кришкою каструлю і зробіть мінімальний вогонь. Варіть холодець 6-8 годин, не допускаючи закипання.
За 1,5 години до закінчення варіння додайте в каструлю з холодцем цибулю, розрізану навпіл. У процесі варіння холодця забирайте ложкою жир з поверхні каструлі.
Як тільки м'ясо відставатиме від кістки, вимкніть вогонь. Розберіть м'ясо на частини та викладіть в окремий посуд.
Тепер залишилося розлити холодець по формам. На дно форми кладемо шматочки м'яса, заливаємо процідженим через сито м'ясним бульйоном, додаємо лавровий лист, подрібнений часник і сіль, кружечки відвареної моркви та дрібно нарізану петрушку.
Ставимо форми з холодцем у холодильник до повного застигання. Наступного дня страва буде готова до подачі.
Білий одяг завжди дуже швидко забруднюється. Більшість із нас поспішає швидше вкинути його у гарячу воду і випрати, передають Патріоти України. Однак експертка з прання Кеті Робертс попередила, що високі температури можуть зробити пляму твердою і непри...
Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...