Використайте цей лайфхак - і найбрудніший одяг з жирними плямами стане білосніжно-білим

Кожна господиня має свої «фірмові» секрети для кожної роботи в домі, в тому числі і для прання. Вони приходять на допомогу у тих випадках, коли завдання не можна виконати звичайним способом. Про один з таких випадків розповідає і експерт з чистоти Олена Матвеєва.

Цей секрет — прання за допомогою клею. «Коли потрібно випрати занадто забруднені речі — старе простирадло, робочий одяг для дачі або для кухні, я розмірковую, чи справиться з завданням будь-який з моїх порошків, і іноді даю на питання негативну відповідь. Тоді я згадаю спосіб, про який дізналася від своєї сестри — це прання з клеєм», — розповідає експертка.

При цьому вона показує, як працює цей метод на ковдрі, об яку любить «витиратися» її собака, коли нікого немає вдома. Спочатку Олена бере рідке скло (лужний розчин силікатів натрію і калію, відомий також як силікатний клей) — приблизно 100 мл на одне прання. Його слід додати просто в барабан машини, до брудних речей, після чого залити у відповідний відсік рідкий засіб для прання (зазвичай це друга комірка). Придбати такий клей можна у магазині канцтоварів, або ж на маркетплейсах.

А ви це знали? Чи може боліти голова від кондиціонера і як цього уникнути

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:53

Кондиціонер - справжній порятунок у літню спеку. Він дарує прохолоду, створюючи комфортний мікроклімат у приміщенні. Однак, як і будь-який інший пристрій, він має свої недоліки. Одним із них є головний біль, на який часто скаржаться люди, що використов...

А ви це знали? Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:12

передають Патріоти України. Фарш використовується для приготування різних смачних страв, . На його основі готують котлети, пельмені, фаршировані перці, голубці та інші традиційні страви. Найчастіше кулінари рекомендують самостійно готувати фарш із м’яс...