Викидати не потрібно: Що приготувати на обід із вчорашнього картопляного пюре

Якщо картопляне пюре не з'їдають в гарячому вигляді - на наступний день воно, зазвичай, відправляється на смітник. Але такий продукт насправді ще можна використовувати для приготування. Вийде досить смачна і ситна страва, передають Патріоти України.

Ідея приготування картопляників з вчорашнього пюре опублікована на сторінці фудблогерки Катерини Брайло (ketiv_) в Instgaram. Буде ще й дуже бюджетно.

Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 200 г
  • тертий пармезан – 50 г
  • куряче яйце – 1 шт.
  • пшеничне борошно – 2 ст.л.
  • оливкова олія – 1 ст.л.
  • спеції на смак: чорний перець, часник
  • свіжа петрушка

Спосіб приготування:

1. Відварити картоплю, розім’яти в пюре.

2. Пармезан натерти на дрібну терку, петрушку дрібно нарізати.

3. Поєднати пюре картоплі з яйцем, тертим пармезаном, борошном, подрібненою петрушкою, оливковою олією, спеціями, перемішати і знову розім’яти.

4. Сформувати руками картопляники (якщо липнуть до рук, замочити їх водою), змастити їх оливковою олією.

Далі можна готувати декількома варіантами:

1. Підрум'янити на розігрітій сковорідці/сковорідці гриль до золотистої скоринки.

2. Запекти в духовці або мультиварці.

3. Випікати за температури 180 градусів 10 хвилин (в духовці час приготування буде трохи довшим, орієнтовно 15-20 хвилин).

Перестаньте варити рис у воді: Новий метод робить його шалено смачним

неділя, 6 липень 2025, 17:30

Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...

Психотест: Оберіть собаку - і дізнайтесь правду про себе

неділя, 6 липень 2025, 17:13

Кажуть, що перший вибір - найправдивіший, особливо якщо йдеться про інтуїтивні тести. Уважно подивіться на зображення з чотирма песиками і оберіть одного, який вам найбільше до душі. Цей вибір відкриє глибокі риси вашого характеру та розповість, як ви ...