Викидати не потрібно: Що приготувати на обід із вчорашнього картопляного пюре

Якщо картопляне пюре не з'їдають в гарячому вигляді - на наступний день воно, зазвичай, відправляється на смітник. Але такий продукт насправді ще можна використовувати для приготування. Вийде досить смачна і ситна страва, передають Патріоти України.

Ідея приготування картопляників з вчорашнього пюре опублікована на сторінці фудблогерки Катерини Брайло (ketiv_) в Instgaram. Буде ще й дуже бюджетно.

Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 200 г
  • тертий пармезан – 50 г
  • куряче яйце – 1 шт.
  • пшеничне борошно – 2 ст.л.
  • оливкова олія – 1 ст.л.
  • спеції на смак: чорний перець, часник
  • свіжа петрушка

Спосіб приготування:

1. Відварити картоплю, розім’яти в пюре.

2. Пармезан натерти на дрібну терку, петрушку дрібно нарізати.

3. Поєднати пюре картоплі з яйцем, тертим пармезаном, борошном, подрібненою петрушкою, оливковою олією, спеціями, перемішати і знову розім’яти.

4. Сформувати руками картопляники (якщо липнуть до рук, замочити їх водою), змастити їх оливковою олією.

Далі можна готувати декількома варіантами:

1. Підрум'янити на розігрітій сковорідці/сковорідці гриль до золотистої скоринки.

2. Запекти в духовці або мультиварці.

3. Випікати за температури 180 градусів 10 хвилин (в духовці час приготування буде трохи довшим, орієнтовно 15-20 хвилин).

Надокучлива проблема: Як легко позбутися від мух у будинку

неділя, 8 червень 2025, 10:30

Позбутися мух у будинку можна швидко та ефективно, якщо поєднати профілактику, пастки та природні відлякувачі. Ось перевірені способи, передають Патріоти України. Мух приваблюють запахи:. Пастка з медом або варенням:. Пастка з оцтом і миючим засобом:...

Ви могли це не знати! Основні помилки, які заважають схуднути влітку

неділя, 8 червень 2025, 8:50

У своєму профілі в Instagram нутриціологиня Світлана Нікітчук розповіла про основні помилки, яких часто припускаються ті, хто бажає влітку схуднути та мати гарний вигляд, передають Патріоти України. Літньої пори на столі з'являється велика кількість се...