Викидати не потрібно: Що приготувати на обід із вчорашнього картопляного пюре

Якщо картопляне пюре не з'їдають в гарячому вигляді - на наступний день воно, зазвичай, відправляється на смітник. Але такий продукт насправді ще можна використовувати для приготування. Вийде досить смачна і ситна страва, передають Патріоти України.

Ідея приготування картопляників з вчорашнього пюре опублікована на сторінці фудблогерки Катерини Брайло (ketiv_) в Instgaram. Буде ще й дуже бюджетно.

Інгредієнти:

  • картопляне пюре – 200 г
  • тертий пармезан – 50 г
  • куряче яйце – 1 шт.
  • пшеничне борошно – 2 ст.л.
  • оливкова олія – 1 ст.л.
  • спеції на смак: чорний перець, часник
  • свіжа петрушка

Спосіб приготування:

1. Відварити картоплю, розім’яти в пюре.

2. Пармезан натерти на дрібну терку, петрушку дрібно нарізати.

3. Поєднати пюре картоплі з яйцем, тертим пармезаном, борошном, подрібненою петрушкою, оливковою олією, спеціями, перемішати і знову розім’яти.

4. Сформувати руками картопляники (якщо липнуть до рук, замочити їх водою), змастити їх оливковою олією.

Далі можна готувати декількома варіантами:

1. Підрум'янити на розігрітій сковорідці/сковорідці гриль до золотистої скоринки.

2. Запекти в духовці або мультиварці.

3. Випікати за температури 180 градусів 10 хвилин (в духовці час приготування буде трохи довшим, орієнтовно 15-20 хвилин).

Яку тварину ви побачили першою? Відповідь розкриє ваш характер

вівторок, 16 вересень 2025, 13:05

Кажуть, що перше, що ми помічаємо, може розповісти про приховані риси особистості. Психологи вважають: наша підсвідомість зберігає переконання, спогади та звички, які формують нашу поведінку, передають Патріоти України. Пропонуємо простий тест-картинку...

Як розпізнати брехуна: ТОП-10 сигналів, на які варто звернути увагу

вівторок, 16 вересень 2025, 12:35

Брехун зазвичай видає себе поведінкою, навіть якщо ви цього не помічаєте. Деякі люди відчувають фальш за інтуїцією, проте навіть без "шостого почуття" можна розпізнати неправду, спостерігаючи за дрібними жестами та поведінкою співрозмовника, передають ...