Викинете у смітник усі банки: Які продукти можуть зіпсувати консервацію

Консервація - відмінний спосіб зберегти смак та вітаміни овочів та фруктів на зиму. У всіх кулінарів завжди під рукою маса найрізноманітніших рецептів маринованих помідорів, огірків, овочевих салатів та незвичайного варення, передають Патріоти України.

Однак навіть найдосвідченіший кухар може припуститися помилок і зіпсувати консервацію. Разом зі Smachnonews розповімо, які продукти краще не додавати при консервуванні овочів – вони можуть негативно вплинути на тривалість зберігання та безпеку консервованих продуктів.

Що не слід додавати до консервації

Сирий часник не рекомендується додавати до консервації. Вся річ у тім, що він містить мікроорганізми, які можуть сприяти бактеріальному зростанню в консервах та збільшити ризик пошкодження продуктів та погіршити їхню якість та безпеку.

До того ж у сирого часнику дуже гострий і насичений смак та аромат. Це може вплинути на смак та аромат інших інгредієнтів у банці.

У майонезі містяться яйця та олія – ці інгредієнти є ідеальним середовищем для зростання бактерій. В результаті ваша консервація може зіпсуватись.

До того ж під час обробки та зберігання майонез може втратити звичну консистенцію та стати рідким або згущеним. Цей факт може вплинути на якість та смак консервованих продуктів.

Легко та смачно! Ідеальне тісто на сухих дріжджах для домашньої піци

середа, 2 липень 2025, 23:10

Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...

Вчені знайшли "споживачів" хімікатів: Які бактерії вбивають рак і виводять токсини з організму

середа, 2 липень 2025, 18:30

Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...