Викинути не можна залишити: Що робити, якщо в м'яса курки з'явився запах

У вас в голові коли-небудь виникало питання, що робити, якщо м'ясо курки з запахом? Ну крім тієї думки, що пора б його вже викинути від гріха подалі... Але насправді, не завжди варто вдаватися до такого радикального рішення, передають Патріоти України.

М'ясо, довго перебуваючи в пакеті, могло просто "задихнутися", або після покупки чомусь дивно пахне хлоркою... Загалом, коли немає явних ознак зіпсованості продукту, можна говорити про те, як усунути неприємний запах в м'ясі.

Курка задихнулася в холодильнику - що робити

М'ясо може "задихнутися", коли воно щільно упаковано в поліетилен і зберігається в холодильнику. У вас на кухні точно знайдеться щось, що допоможе прибрати поганий аромат. Це може бути:

  • сіль;
  • гірчиця;
  • оцет;
  • часник і багато інших продуктів.

Швидше за все, джерелом неприємного аромату є жир, тому в першу чергу слід позбутися від нього. Потім можна приступати до самого м'яса.

Усунути легкоий неприємний запах допоможе розчин солі. Змішуєте сіль (дві повних столових ложки) і літр води й кладете в розчин курку на кілька годин. Потім м'ясо промиваєте проточною водою. Можна додати маленьку щіпку марганцівки.

Ще один варіант - розчин ромашки з аптеки. Для цього заваріть столову ложку трави в склянці окропу, розведіть розчин у літрі холодної води, потім покладіть в нього м'ясо.

Якщо є гірчиця, обмажте кожен шматочок м'яса та на кілька годин відправте в мисці, прикритій плівкою, до холодильника.

Схожу процедуру можна зробити за допомогою часнику. Кілька нарізаних зубчиків засовуємо в шматки курки, а ще парочку - подрібнюємо, змішуємо з сіллю і чорним перцем, і обтираємо м'ясо. Потім - до холодильника

Говорячи про те, як прибрати запах курки оцтом, найпростіший спосіб - змішати його з водою в пропорції столова ложка на склянку гарячої води. Помістити туди м'ясо на 15 хвилин, а потім промити холодною водою. Або ж додаємо столову ложку оцту в літр води і замочуємо протягом години.

Також можна взяти шкірку або сік лимона, і столовий оцет, який розведений з холодною водою в рівних пропорціях.

Більш того, м'ясо можна замаринувати. Беремо спеції, винний оцет, лимонний сік і сухе вино, змішуємо, додаємо м'ясо, щоб воно покривалося маринадом, і залишаємо в спокої на кілька годин у прохолодному місці.До речі, маленький лайфхак - якщо зберігати м'ясо в харчовому папері або пергаменті, і покласти серветку, просякнуту соляним розчином - неприємний запах не з'явиться.

А ось прибрати запах хлорки з курки зовсім просто - замочіть на пів години в звичайній воді, а потім промийте проточною. Хлорин або подібні компоненти додають, щоб м'ясо не псувалося.

Як врятувати протухлу курку - побережіть здоров'я

Гарне свіже м'ясо має рожевий відтінок. А ось зіпсоване - сірувате і може мати жовті плями. Також поганий продукт липкий і слизовий, має різкий, неприємний, кислуватий запах тухлих яєць або аміаку.

І якщо відповісти на питання, як позбутися від запаху гнилого м'яса, може і вийти, то від ризику отруєння це вас не врятує. Тож кращий варіант - усе ж позбутися від такого продукту.

А ось щоб прибрати запах гнилого м'яса в холодильнику, можете скористатися звичайною содою. Якщо "пахощі" несильні - помістіть, наприклад, вологу губку з содою на полицю на кілька годин. Також можна покласти активоване вугілля. Добре перебиває запахи кава.

При більш серйозній проблемі доведеться розморожувати холодильник і промивати його розчином соди (столова ложка на літр теплої води). Для миття також можна використовувати розчин оцту (дві столові ложки на склянку води).

Джерело: УНІАН

Психологічний тест! Що тривожить вас прямо зараз

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:12

Наша підсвідомість звикла ховати нашу тривогу в дальню шухляду, щоб ми не відчували стрес і спокійно жили далі. Однак часом такі хованки тільки псують життя, тому що виявити, яка проблема вас турбує, практично неможливо, передають Патріоти України. Якщ...

Не відірватися! Як запекти м’ясний рулет на святковий стіл - спеції та маринад

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:15

З підчеревини свинини буде смачний рулет. Головне - доповнити його потрібними смаками. На святковому столі таке м’ясо оцінять та з радістю будуть його смакувати. Деталі читайте в статті, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. М’ясо св...