Винахідливі господині обертають тертку в целофан - у чому хитрість

Ви могли бачити або чути, що деякі господині перед використанням тертки загортають її в целофан. Виявляється, такий лайфхак може значно зберегти ваш час і сили, передають Патріоти України.

Всім відомо, що часник надає не тільки специфічний смак і аромат різних страв, але і допомагає боротися із застудою.

Найчастіше він додається в їжу в подрібненому вигляді. Зазвичай для цього застосовується прес, але якщо його під рукою не виявилося, можна використовувати і дрібну тертку.

Щоб тертку було простіше відмити після часнику, варто скористатися одним простим лайфхаком - надіти на неї целофановий пакет або обернути стретч-плівку.Таким чином при натиранні весь часник виявиться на целофані і його не доведеться зчищати з терки і виколупувати з отворів.

Сама ж терка залишається практично чистою - досить буде лише обполоснути її під проточною водою. Цей спосіб також підійде для натирання імбиру і багатьох овочів і фруктів, які можна натирати на кухонній тертці.

Як відмити тертку

Якщо ви не скористалися лайфхаком вище - не сумуйте. Очистити пластмасову шатківницю можна за допомогою натирання картоплі. Обробити потрібно обидві сторони. Сік покриває поверхню виробу, в цьому і полягає весь секрет.

Щоб очистити тертку для овочів, виготовлену з жерсті, досить помити її вручну за допомогою щітки, але перед цим замочіть її у воді.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...