Так буває, що коли багато роботи, можна ненароком пересолити страву. Але не варто дуже засмучуватися: на допомогу прийдуть кілька перевірених способів, передають Патріоти України.
Якщо пересолили м’ясо, гарячим перекладіть його в посудину з холодною сметаною. Через 1-2 години його можна нагріти на водяній бані. Воно стане соковитішим і віддасть зайву сіль.
Коли ж оказія з сіллю трапилася під час приготування овочевого або м’ясного рагу, тушкованої капусти, спасти ситуацію допоможуть свіжі помідори, які треба мілко порізати, додати в приготовані страви й довести до кипіння
Пересолене картопляне пюре спробуйте змішати з такою ж кількістю несоленого пюре. Так, його буде більше, але проте буде смачнішим.
Пересоливши рис, макарони або бобові, злийте пересолену воду, залийте окропом, доведіть до кипіння, потримайте у цьому відварі 2-3 хв – і проблема зникне.
Чи знали ви, що навіть десерти та їжа швидкого приготування, можуть бути частиною збалансованого харчування? Насправді ви можете включати до свого раціону будь-яку їжу, але пам’ятайте, що її слід вживати в помірних кількостях, передають Патріоти Україн...
Вживання солодощів підвищує рівень інсуліну, що активує дофамін, нейромедіатор, відповідальний за відчуття задоволення. Саме тому, коли пізно в вечорі, незадовго до сну, у вас з’являється бажання з'їсти чогось солодкого, ймовірно, це не голод, а бажанн...