Вирішуємо проблему за 10 хвилин! Позбавити срібло від чорноти допоможуть два простих засоби

Попри те, що срібло коштує значно дешевше, ніж золото, воно все одно користується великим попитом. Однак прикраси та столові прилади, виконані з цього металу, згодом можуть потемніти, а це псує зовнішній вигляд виробу, передають Патріоти України.

Але не поспішайте засмучуватися, оскільки є кілька лайфхаків, за допомогою яких можна швидко та ефективно позбавити срібло чорності. Для цього не потрібні дорогі засоби. Детальніше про це читайте у матеріалі Houzz.

Як почистити срібло вдома

Нашатирний спирт

За допомогою цього м’якого рідкого засобу очистити срібний виріб від потемніння можна лише на 10 хвилин. Просто замочіть срібло в 10% розчині нашатирного спирту, додавши кілька крапель миючого засобу. Але перед тим, як виконати процедуру, відкрийте вікно або балкон, щоб не вдихати пари аміаку.

Лимонна кислота

Візьміть 100 г лимонної кислоти, розведіть у 0,5 л води, змочіть отриманим розчином ватяний тампон та протріть срібні прикраси. За допомогою засобу ви позбавитеся чорноти та окислі. Якщо потрібно, то на хвилину зануріть виріб у розчин. Але після очищення, щоб зупинити реакцію, протріть срібло розчином води та соди.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...