Виживання в спеку: Як швидко охолодити автівку без кондиціонера

Після довгої пізньої весни та холодного початку літа в Україну стрімко увірвалась спека, зазначають Патріоти України. Фахівці діляться досвідом, яким чином можна швидко охолодити повітря в салоні машини без кондиціонера, зазначають Патріоти України.

Як влітку охолодити салон автомобіля?

Так, без кондиціонера знизити температуру в автомобілі важко, але можливо. Для початку потрібно відкрити всі двері й вікна. Це дасть змогу свіжому повітрю швидко проникнути в салон автомобіля.

Окрім того, якщо цей спосіб не допомагає, то варто спробувати відкрити лише ону передню й одну задню дверку. Важливо відкривати по діагоналі один від одного. Також можна спробувати з однією із них зробити декілька рухів з боку в бік.

Після цього, рекомендовано завести автомобіль і запустити вентилятор всередині салону. Але, якщо в автомобілі є кондиціонер, його можна увімкнути. Головне не повертати потік холодного повітря на нагріте лобове скло. Це може спричинити появу тріщини від перепаду температури.

Також охолодити лобове скло можна за допомогою склоомивача. Це допоможе знизити температуру в салоні та потік повітря з повітровода буде прохолоднішим.

Як спека в автомобілі впливає на водія?

Відомо, що висока температура в салоні автомобіля впливає на здатність водія керувати транспортним засобом. Це може призвести до порушення концентрації уваги та раніше приходить втома. Крім того, розігрітий пластик може виділяти не найкорисніші для організму речовини. Варто не починати рух, коли машина схожа на мобільну сауну.

Влітку в закритих автомобілях вже через годину-півтори температура досягає 60 градусів.

Дуже смачно! Як за 10 хвилин приготувати малосольні огірки в пакеті

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:07

Для приготування надзвичайно смачних, хрустких та ароматних огірків незвичайним способом знадобляться лише звичні інгредієнти та зовсім небагато часу, передають Патріоти України. Щоб скуштувати апетитну закуску, знадобиться підготувати такі продукти:. ...

Народні прикмети на 19 квітня. Розпочата цього дня справа принесе позитивний результат

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 19 квітня за новим стилем вшановує пам'ять преподобного Іоанна Старопещерника, мученика Феона і патріарха Трифона Константинопольського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують патріарха Євстихія Константинопольського. ...