Визначте, хто з жінок на картинці відчуває невпевненість - це розкаже багато про вас

З роками людина вчиться контролювати себе настільки, що отримує можливість майстерно приховувати свої почуття. Ми можемо здаватися спокійними, переживаючи бурю в глибині душі і навпаки, але оточуючі навіть не здогадаються про це. Мабуть, єдине, що нас може видавати, - мимовільні жести. А для людей, які вміють їх "читати, зрозуміти справжній стан речей не складе труднощів, передають Патріоти України.

Невпевненість часом відчувають навіть ті, кого ми звикли вважати врівноваженими і самодостатніми. Сумніватися і коливатися властиво всім, але ми не хочемо показувати це. З іншого боку, поки ми розмірковуємо, наші співрозмовники можуть дратуватися, вимагаючи негайної відповіді або дії, не розуміючи, що для не надто впевненої в собі людини це непросто. Ми пропонуємо вам пройти психологічний тест на вміння читати жести. Перед вами 3 красиві жінки, але лише одну долають сумніви. Хто вона?

Правильна відповідь: невпевненість в собі відчуває та, яка покусує сторонній предмет. Цей жест можна порівняти з погладжуванням підборіддя – ще одною, але більш відомою ознакою коливань. Інший предмет в роті – її спосіб виграти додатковий час на роздуми, продиктований правилами етикету. Адже всі ми знаємо, що говорити під час їжі некрасиво, а роль їжі в нашому випадку дісталася ручці.

Хоча приводів для коливань може бути безліч, справжню невпевненість в своїх рішеннях або силах викликають, як правило, 3 причини .

1. Соціальна тривога

Багато хто з нас відчуває себе не в своїй тарілці в різних ситуаціях: в колі незнайомців, при необхідності публічного виступу або просто опинившись в незручному становищі. Невпевненість викликають збентеження і побоювання того, що зрозуміти або сприйняти нас можуть неправильно.

2. Негативний минулий досвід

На настрій і самооцінку людини сильно впливають події з негативним результатом. Наприклад, якщо людина двічі обпеклась в стосунках або була недооцінена як фахівець, третього разу вона з великою ймовірністю не проявлятиме ініціативу, наперед намагаючись запобігти поганому результатові.

3. Внутрішній перфекціонізм

Перфекціоністів вважають скрупульозними нудними, здатними витратити багато часу на те, щоб підсумок досягнення самої нікчемної мети був ідеальним. Насправді вони розчаровуються результатами своїх старань і втрачають впевненість у собі.

Якщо ви і самі опинилися на місці такої людини, що постійно сумнівається, є простий алгоритм, який допоможе впоратися з коливаннями і трохи підвищити самооцінку.

  1. Визначте тригери, які змушують вас відчувати невпевненість.
  2. Намагайтеся оцінювати такі ситуації об’єктивно.
  3. Відчуваючи страх перед провалом, згадуйте свої перемоги.
  4. Не перебільшуйте наслідки своїх вчинків і рішень в глобальному масштабі.
  5. Підбадьорюйте себе і робіть собі компліменти.
  6. Частіше говоріть іншим «так».
  7. Не звертайте надмірну увагу на свого внутрішнього критика.
  8. Будьте більш спонтанними, імпульсивними.
  9. Припиніть порівнювати себе з іншими.

Невпевнені в собі люди часто недооцінюють власний потенціал і в підсумку шкодують про те, чого не сказали або не зробили. Звичка довіряти собі і своїм інстинктам виробляється не за один день, але ж і на постійні коливання ми витрачаємо величезну кількість часу, чи не так?

Психологічний тест: Ось що шепоче ваша підсвідомість

п’ятниця, 29 березень 2024, 17:12

Всередині вас завжди не вщухають перемовини між позитивним станом і депресивними емоціями, думками про роботу та спокійним відпочинком, занадтою відвертістю та збереженням таємниць, передають Патріоти України. Якщо Ви вважаєте, що вмієте вдало прихов...

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...