Вже дуже просто! Позбутися жирних плям на одязі допоможуть два кухонні засоби

Жирні плями на одязі - справжній виклик. Навіть дорогі хімічні засоби не завжди можуть видалити масні плями з волокон. Агресивні відбілювачі часто шкодять делікатним тканинам і, здається, вихід один - просто викинути забруднену річ чи використовувати її у побуті як ганчірку, передають Патріоти України.

Насправді все не так критично, але діяти треба негайно, поки пляма ще свіжа. У мережі набирає популярності простий лайфхак, який допоможе очистити жир з волокон та зберегти тканину.Шантель Міла, експертка із стилю, організації та прибирання, розповіла про п’ять простих кроків, які допоможуть усунути неприємні жирні плями.

Необхідні інгредієнти:

  • засіб для миття посуду;
  • харчова сода.

Покрокова інструкція

Крок 1. Насамперед слід обробити пляму мильним розчином. Це, за словами Шантель, "розщепить жир".

Крок 2. Потім на пляму потрібно насипати харчову соду. Сода діє як природний розчинник жиру та абсорбент.

Крок 3. Лишіть мильний розчин та соду на 10-15 хвилин, щоб засоби подіяли. Потім слід прополоскати одяг та випрати його у пральній машинці чи вручну – як вам зручніше.

Важливе застереження: для видалення жирних плям на білому чи світлому одязі краще брати прозору рідину для посуду. Забарвлений засіб може і сам залишити на тканині кольорову пляму.

Якого кольору ваша душа? Пройдіть тест та дізнайтеся унікальні факти про свій характер

понеділок, 20 травень 2024, 15:10

Кольори можуть відображати людські переживання та емоції. Тому обравши один з відтінків, ви зможете дізнатися про свій внутрішній стан значно більше, ніж раніше. Своєю чергою психологічні тести допомагають не лише психологічно, але й з точки зору розва...

Перевірте себе! Чи зможете знайти людину на цій оптичній ілюзії

понеділок, 20 травень 2024, 14:56

Оптична ілюзія з назвою "Де мій господар?" свого часу наробила шуму в інтернеті. Спочатку всім здається, що на ній намальована лише голова ведмедя. Але це не зовсім так, на малюнку "сховалася" людина і її потрібно знайти. Якщо самотужки знайти людину...