У той же час добре відомо, що ожеледь і мокрий сніг - найчастіші причини отримання травм взимку. Адже складно знайти взуття, підошва якого не ковзає. Проте для того щоби забезпечити собі стійке положення, не обов'язково витрачати нечувані суми на черевики певних брендів - можна скористатися й підручними засобами, передають Патріоти України.
Про те, як можна зробити взуття «нековзким», розповів винахідник Костянтин Нечетов. Його порада — нанести на підошву взуття спеціальні смужки з силіконового герметику.
Інші лайфхакери дають схожі поради, але наносити пропонують клей «Момент» та харчову соду. Спочатку підошву взуття потрібно ретельно очистити, висушити та знежирити. Потім нанести товстий шар клею і насипати пісок, поки клей не підсохнув. Поверхня стане шорсткою та не буде ковзати приблизно 3−4 тижні.
Серед інших поширених способів — використання наждакового паперу, колготок та лейкопластиру.
Наждаковий папір
Це один з найбільш доступних способів, адже таку річ можна знайти в кожному домі або придбати в будівельних магазинах за копійки. Просто наріжте невеликі шматочки наждакового паперу і наклейте на підошву взуття. Завдяки шорсткій поверхні збільшиться тертя між взуттям та засніженою поверхнею, тому ковзання зменшиться до мінімуму.
Колготки
Візьміть старі колготки, які ви вже не носите. Підпаліть їх і накапайте матеріал, який плавиться, на підошву взуття. В результаті у вас з'явиться захисний шар, який буде настільки ефективним, що ви зможете ходити у взутті навіть по поверхні льоду.
Лейкопластир
Візьміть широкий лейкопластир і наклейте на підошву навхрест. Хоча така конструкція і не відрізняється особливою довготривалістю (протримається не довше 2−3 днів), але своє завдання вона виконає ефективно.
Пральна машина може стати брудною та смердючою через накопичення миючого засобу, пом’якшувача тканини, бруду та бактерій, але є простий спосіб позбутися цього всього. Виявляється, очистити ущільнювач пральної машини насправді дуже просто - і для цього ...
Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...