У той же час добре відомо, що ожеледь і мокрий сніг - найчастіші причини отримання травм взимку. Адже складно знайти взуття, підошва якого не ковзає. Проте для того щоби забезпечити собі стійке положення, не обов'язково витрачати нечувані суми на черевики певних брендів - можна скористатися й підручними засобами, передають Патріоти України.
Про те, як можна зробити взуття «нековзким», розповів винахідник Костянтин Нечетов. Його порада — нанести на підошву взуття спеціальні смужки з силіконового герметику.
Інші лайфхакери дають схожі поради, але наносити пропонують клей «Момент» та харчову соду. Спочатку підошву взуття потрібно ретельно очистити, висушити та знежирити. Потім нанести товстий шар клею і насипати пісок, поки клей не підсохнув. Поверхня стане шорсткою та не буде ковзати приблизно 3−4 тижні.
Серед інших поширених способів — використання наждакового паперу, колготок та лейкопластиру.
Наждаковий папір
Це один з найбільш доступних способів, адже таку річ можна знайти в кожному домі або придбати в будівельних магазинах за копійки. Просто наріжте невеликі шматочки наждакового паперу і наклейте на підошву взуття. Завдяки шорсткій поверхні збільшиться тертя між взуттям та засніженою поверхнею, тому ковзання зменшиться до мінімуму.
Колготки
Візьміть старі колготки, які ви вже не носите. Підпаліть їх і накапайте матеріал, який плавиться, на підошву взуття. В результаті у вас з'явиться захисний шар, який буде настільки ефективним, що ви зможете ходити у взутті навіть по поверхні льоду.
Лейкопластир
Візьміть широкий лейкопластир і наклейте на підошву навхрест. Хоча така конструкція і не відрізняється особливою довготривалістю (протримається не довше 2−3 днів), але своє завдання вона виконає ефективно.
Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...
Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...