З архіву ПУ. Універсальний торт "Наполеон": Рецепт від судді "МастерШефа", який сподобається любителям просочених та сухих десертів

Торт "Наполеон" - один з найпопулярніших десертів, які доволі просто готуються в домашніх умовах. Що правда, любителі цих ласощів діляться на дві категорії - ті, хто любить добре просочені кремом коржі, та ті, хто любить Наполеон сухіше. Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова ділиться рецептом торта Наполеон, який називає універсальним - він сподобається як любителям просочених десертів, так і любителям похрумтіти. Патріоти України пропонують подивитися, що необхідно для його приготування.

Рецепт торта потребує наступних інгредієнтів: молоко (1,2 л), цукор (150 г), яйця (2 шт), жовтки (3 шт), борошно пшеничне (50 г), крохмаль кукурудзяний (40 г), шоколад білий (120 г), цукор ванільний (10 г).

Також для приготування тіста варто підготувати: масло вершкове (200 г), борошно пшеничне (200 г), пиво (50 мл), сіль (щіпка).

  • Спершу приступимо до приготування крему:

Щоб приготувати крем для торта, візьміть два білки та три жовтки, змішайте їх, додайте цукор, ванільний цукор, додайте трохи молока, борошна та крохмаль. Добре перемішайте.

Доведіть молоко до кипіння і поетапно додайте до загальної маси, перемішуючи. Мішайте до загустіння. Потім розламайте білий шоколад на невеликі шматочки і додайте до маси. Після повного приготування закрийте крем харчовою плівкою.

  • Далі приготуємо тісто:

Візьміть борошно, сіль, масло. Масло натріть на тертці. Додайте пиво та замісіть тісто. Сформуйте з тіста рулет і наріжте кружальцями, додаючи трохи борошна. Помістіть в їх до холодильника. Через годину розкачайте ці кружечки качалкою до розміру коржів. Потім помістіть до духовки на 5-7 хв.

  • Давайте-но зберемо ваш торт:

Укрийте вашу дошку для приготування пергаментом. Накладіть крем, а потім візьміть корж і притисніть його формою. Знову накладіть крем і так повторюйте з усіма коржами. З решти обрізків коржа можна зробити дрібну крихту і посипати верх торта. Після цього помістіть ваш Наполеон до морозильника на 1 годину.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...