З яким м'ясом найкраще запікати картоплю - буде дуже соковитою та м'якою

Щоб запечена картопля не була сухою - в неї потрібно додати достатньо жиру. На цей випадок чудово підійдуть реберця. Вийде дуже ситна та смачна страва, якою ви зможете пригостити всю родину, передають Патріоти України.

Ідея приготування запеченої картоплі з реберцями опублікована на сторінці фудблогерки Ірини з нікомbrutsia в Instagram. М'ясо буде мати приємний золотистий колір, якщо додати до нього багато спецій, соєвий соус та гірчицю.

Інгредієнти:

  • 1 кг ребер зі свинини
  • 1 ст.л. діжонської гірчиці в зернах
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. соусу теріякі
  • 1 ч.л солі
  • 1 ч.л. перцю чорного меленого
  • 1 кг картоплі
  • 1 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. перцю чорного меленого

Спосіб приготування

1. Ребра нарізати на окремі шматочки та додати всі спеції та соуси.

2. Перемішати та маринувати у холодильнику 2 години.

3. Картоплю почистити та нарізати, посолити, поперчити.

4. Викласти ребра та картоплю у форму для запікання.

5. Готувати за температури 200 градусів 45-55 хвилин, в кінці увімкнути конвекцію для хрусткої скоринки.

Спалює жир, знижує холестерин і ризик інфаркту! Просто пийте цей напій щоранку

неділя, 7 грудень 2025, 9:15

Здорове харчування та регулярна активність - основа довгого життя. Лікарі радять доповнювати раціон продуктами з високим вмістом антиоксидантів, які уповільнюють старіння і зменшують ризик хронічних хвороб. Одним із таких «супернапоїв» вважається звича...

Змішайте два інгредієнти - і шви між плиткою будуть ідеальні, а цвіль зникне за 20 хвилин!

неділя, 7 грудень 2025, 8:15

Світла затирка дуже швидко темніє та вбирає бруд, особливо у ванній і на кухні, де вологість вища, а на поверхнях накопичуються мікрочастинки жиру. Це робить приміщення менш охайним, навіть якщо все інше блищить після прибирання. Розповідаємо, як повер...