З яким м'ясом найкраще запікати картоплю - буде дуже соковитою та м'якою

Щоб запечена картопля не була сухою - в неї потрібно додати достатньо жиру. На цей випадок чудово підійдуть реберця. Вийде дуже ситна та смачна страва, якою ви зможете пригостити всю родину, передають Патріоти України.

Ідея приготування запеченої картоплі з реберцями опублікована на сторінці фудблогерки Ірини з нікомbrutsia в Instagram. М'ясо буде мати приємний золотистий колір, якщо додати до нього багато спецій, соєвий соус та гірчицю.

Інгредієнти:

  • 1 кг ребер зі свинини
  • 1 ст.л. діжонської гірчиці в зернах
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. соусу теріякі
  • 1 ч.л солі
  • 1 ч.л. перцю чорного меленого
  • 1 кг картоплі
  • 1 ч.л. солі
  • 1/2 ч.л. перцю чорного меленого

Спосіб приготування

1. Ребра нарізати на окремі шматочки та додати всі спеції та соуси.

2. Перемішати та маринувати у холодильнику 2 години.

3. Картоплю почистити та нарізати, посолити, поперчити.

4. Викласти ребра та картоплю у форму для запікання.

5. Готувати за температури 200 градусів 45-55 хвилин, в кінці увімкнути конвекцію для хрусткої скоринки.

Вся користь у шкірці? Дієтологи пояснили, чи безпечно їсти ківі без очищення

субота, 6 вересень 2025, 18:48

Звичка чистити ківі перед вживанням може відійти у минуле. У Голлівуді та соцмережах активно обговорюють новий тренд: їсти ківі разом зі шкіркою, передають Патріоти України. Популярності йому додала акторка Дженна Ортега, зірка серіалу «Венздей», яка п...

Лише спробуйте! Цей дешевий засіб усуне запахи в домі краще за будь-який освіжувач

субота, 6 вересень 2025, 17:10

Оцет - продукт, який є майже на кожній кухні, але його можливості виходять далеко за межі кулінарії. Багато господинь уже давно використовують його для прибирання: він змиває жир, видаляє накип і цвіль, пом’якшує тканини під час прання та навіть відляк...