З якими огірками краще приготувати "Олів'є" – свіжими чи солоними: Поради фудблогерів

Інтерпретацій приготування культового салату "Олів'є" існує надто багато. Традиційним і незмінним інгредієнтом завжди залишається огірок. Хтось додає його в замаринованому вигляді, а хтось – в сирому. Тому потрібно з'ясувати, з яким овочом салат вийде все ж смачнішим і кориснішим, та які ще компоненти додати, аби страва здивувала новим вишуканим смаком, передають Патріоти України.

Фудблогер nadiasamokh віддає перевагу свіжим огіркам. Також, замість курки чи ковбаси, додає слабосолену сьомгу. Салат виходить ніжним та дієтичним. Ідея опублікована на сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

Сьомга слабосолона – 150 г
  • Картопля відварна – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Яйця – 2 шт
  • Яйця – 3 шт
  • Огірок свіжий – 1 шт
  • Натуральний йогурт – 3 ст.л
  • Сіль перець – за смаком
  • Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Овочі відварити, нарізати кубиками.
  2. Сьомгу подрібнити
  3. Всі інгредієнти з'єднати в мисці.
  4. Додати сіль, перець і заправити йогуртом.

"Олів’є" з вареною ковбасою від tanya_food_blog. В цьому рецепті інгредієнти традиційні, а огірок теж свіжий. Опубліковано на сторінці в Instagram.

Інгредієнти:

  • ковбаса варена
  • картопля
  • морква
  • яйця
  • цибуля
  • огірок свіжий
  • горошок свіжо-заморожений
  • сіль, перець
  • майонез

Спосіб приготування:

  1. Картоплю моркву та яйця відварити.
  2. Остудити, очистити та нарізати кубиком.
  3. Так само подрібнити цибулю та ковбасу.
  4. Поєднати всі інгредієнти, додати сіль, перець, горошок та майонез . Ретельно перемішати.

Щоб салат залишався смачним та ароматним навіть на другий день, цибулю варто замаринувати. Секретом поділились блогери з prostosma4no на сторінці вInstagram.Технологія приготування:

  1. Щоб замаринувати цибулю, її потрібно нарізаємо кубиками та залити окропом.
  2. Залишити на 5 хвилин.
  3. Кип'яток злити і додати вже холодну воду з оцтом в пропорції 1:1. Цибуля вийде хрумка та гостра.

Господиням на замітку! Як правильно додавати соду в тісто, щоб випічка піднялася

понеділок, 24 лютий 2025, 7:12

Соду ми часто додаємо до тіста під час приготування випічки. Найчастіше її додають для того, щоб випічка піднялася, передають Патріоти України. Але сода сама по собі не може гарантувати результату. Для того, щоб відбулася потрібна хімічна реакція, її в...

Народні прикмети на 24 лютого. Чому українським жінкам та дівчатам цього дня заборонялося заплітати волосся

понеділок, 24 лютий 2025, 7:05

Християни східного обряду 24 лютого за новим стилем відзначає здобуття голови Іоанна Предтечі. В Іванів день на українців чекали перших ознак весни. У лісах вже з'являлися перші підсніжники та проліски. Починали прилітати та будувати гнізда перелітні п...