З ним ваші торти і тістечка будуть ідеальними! Саме той "смак дитинства" - як приготувати солодкий заварний крем на згущеному молоц

Цей легкий повітряний крем ідеально підійде для медовика, наполеона чи навіть бісквітного тортика, а ще - для тістечок та еклерів, профітролів і вафельних трубочок. Тобто, практично для всього, передають Патріоти України.

За консистенцією крем виходить легкий, однорідний і не надто жирний, чимось нагадує морозиво. А готується на диво просто
Інгредієнти:
яйце (велике) — 1 шт.
молоко — 300 мл
цукор — 75 г
вершкове масло 82,5% — 200 г
згущене молоко 8% — 250 г
кукурудзяний крохмаль — 25 г
ванільний цукор — 1 ч. л.
Приготування:
Перші й головне – усі продукти мають бути кімнатної температури.
У миску виливаємо яйце, висипаємо цукор, із загальної кількості додаємо трохи молока, добре все розмішуємо і засипаємо крохмаль. Знову все добре розмішуємо – аж до однорідної маси.
Решту молока виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, доводимо майже до кипіння. Тоді виливаємо його тоненькою цівочкою в суміш і добре перемішуємо.
Повертаємо все у каструлю і відправляємо на невеликий вогонь.

Постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Щойно відчуєте, що вже з'являються грудочки, помішуйте інтенсивніше. Однак час від часу зупиняйтеся і перевіряйте, чи не кипить ще наша основа для крему.

Коли з’являться перші бульки, тримаємо суміш на вогні близько 1 хв, аби крохмаль добре схопився і заварна основа загусла.
Після цього висипаємо ванільний цукор і добре перемішуємо.
Переливаємо в глибоку тарілку і затягуємо харчовою плівкою, відправляємо у прохолодне місце для охолодження.
Тим часом беремо міксер і збиваємо вершкове масло на середній швидкості близько 5 хв – до появи пишності. Додаємо по 1 ст.л. згущене молоко і кожен раз збиваємо його до повного з'єднання з маслом (приблизно 30-40 сек).
До слова, якщо Ви робите крем для наповнення тістечок, то беріть 1:1. Тобто загалом 200 г згущеного молока і стільки ж масла.
Додаємо сюди заварну основу, теж порціями, кожну порцію збиваємо по 30-40 сек до повного з'єднання. Наприкінці збиваємо все до пишності.

З архіву ПУ. Будьте обережні! Продукти, які категорично не можна гріти в мікрохвильовці

неділя, 5 грудень 2021, 23:30

Така їжа перетворюється на отруту. Багато людей навіть не здогадуються про те, що деякі продукти харчування категорично не можна гріти у мікрохвильовій печі. І на це є відразу кілька причин, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ. По-п...

Хіти тижня. Найпростіший рецепт здобних рогаликів c повидлом з дріжджового тіста - буде дуже смачно

неділя, 5 грудень 2021, 21:00

Навіть чекати не треба, поки тісто зійде, зазначають Патріоти України. Просіваємо в миску нашу муку, в миску з борошном кидаємо дріжджі і все це змішуємо. Далі нам знадобиться велика терка. Нам потрібно натерти масло на даній тертці, і розімнути все це...