З ним ваші торти і тістечка будуть ідеальними! Саме той "смак дитинства" - як приготувати солодкий заварний крем на згущеному молоц

Цей легкий повітряний крем ідеально підійде для медовика, наполеона чи навіть бісквітного тортика, а ще - для тістечок та еклерів, профітролів і вафельних трубочок. Тобто, практично для всього, передають Патріоти України.

За консистенцією крем виходить легкий, однорідний і не надто жирний, чимось нагадує морозиво. А готується на диво просто
Інгредієнти:
яйце (велике) — 1 шт.
молоко — 300 мл
цукор — 75 г
вершкове масло 82,5% — 200 г
згущене молоко 8% — 250 г
кукурудзяний крохмаль — 25 г
ванільний цукор — 1 ч. л.
Приготування:
Перші й головне – усі продукти мають бути кімнатної температури.
У миску виливаємо яйце, висипаємо цукор, із загальної кількості додаємо трохи молока, добре все розмішуємо і засипаємо крохмаль. Знову все добре розмішуємо – аж до однорідної маси.
Решту молока виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, доводимо майже до кипіння. Тоді виливаємо його тоненькою цівочкою в суміш і добре перемішуємо.
Повертаємо все у каструлю і відправляємо на невеликий вогонь.

Постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Щойно відчуєте, що вже з'являються грудочки, помішуйте інтенсивніше. Однак час від часу зупиняйтеся і перевіряйте, чи не кипить ще наша основа для крему.

Коли з’являться перші бульки, тримаємо суміш на вогні близько 1 хв, аби крохмаль добре схопився і заварна основа загусла.
Після цього висипаємо ванільний цукор і добре перемішуємо.
Переливаємо в глибоку тарілку і затягуємо харчовою плівкою, відправляємо у прохолодне місце для охолодження.
Тим часом беремо міксер і збиваємо вершкове масло на середній швидкості близько 5 хв – до появи пишності. Додаємо по 1 ст.л. згущене молоко і кожен раз збиваємо його до повного з'єднання з маслом (приблизно 30-40 сек).
До слова, якщо Ви робите крем для наповнення тістечок, то беріть 1:1. Тобто загалом 200 г згущеного молока і стільки ж масла.
Додаємо сюди заварну основу, теж порціями, кожну порцію збиваємо по 30-40 сек до повного з'єднання. Наприкінці збиваємо все до пишності.

От у чому секрет! Як без гарячої води та мікрохвильової печі розморозити великий шматок м’яса

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:10

Простий спосіб, який дозволить розморозити великий шматок м’яса із морозильника за 10 хвилин. Для цього не доведеться використовувати гарячу воду або мікрохвильову піч, передають Патріоти України. Спосіб підійде як для м’яса, а й риби, курки, фаршу. В...

Психологи радять для перезавантаження: Якщо на душі дуже важко – повторюйте собі ці фрази

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:40

Можливо, ви зараз переживаєте хворобливе розлучення або зраду, може бути, зруйнувалися ваші плани, пов'язані із заробітком, бізнесом, переїздом. Може просто накотила зелена туга, і все довкола здається безпросвітним. Буває, що перед вами розкинулася чо...