З ним ваші торти і тістечка будуть ідеальними! Саме той "смак дитинства" - як приготувати солодкий заварний крем на згущеному молоц

Цей легкий повітряний крем ідеально підійде для медовика, наполеона чи навіть бісквітного тортика, а ще - для тістечок та еклерів, профітролів і вафельних трубочок. Тобто, практично для всього, передають Патріоти України.

За консистенцією крем виходить легкий, однорідний і не надто жирний, чимось нагадує морозиво. А готується на диво просто
Інгредієнти:
яйце (велике) — 1 шт.
молоко — 300 мл
цукор — 75 г
вершкове масло 82,5% — 200 г
згущене молоко 8% — 250 г
кукурудзяний крохмаль — 25 г
ванільний цукор — 1 ч. л.
Приготування:
Перші й головне – усі продукти мають бути кімнатної температури.
У миску виливаємо яйце, висипаємо цукор, із загальної кількості додаємо трохи молока, добре все розмішуємо і засипаємо крохмаль. Знову все добре розмішуємо – аж до однорідної маси.
Решту молока виливаємо в каструлю і ставимо на вогонь, доводимо майже до кипіння. Тоді виливаємо його тоненькою цівочкою в суміш і добре перемішуємо.
Повертаємо все у каструлю і відправляємо на невеликий вогонь.

Постійно помішуючи, доводимо суміш до кипіння. Щойно відчуєте, що вже з'являються грудочки, помішуйте інтенсивніше. Однак час від часу зупиняйтеся і перевіряйте, чи не кипить ще наша основа для крему.

Коли з’являться перші бульки, тримаємо суміш на вогні близько 1 хв, аби крохмаль добре схопився і заварна основа загусла.
Після цього висипаємо ванільний цукор і добре перемішуємо.
Переливаємо в глибоку тарілку і затягуємо харчовою плівкою, відправляємо у прохолодне місце для охолодження.
Тим часом беремо міксер і збиваємо вершкове масло на середній швидкості близько 5 хв – до появи пишності. Додаємо по 1 ст.л. згущене молоко і кожен раз збиваємо його до повного з'єднання з маслом (приблизно 30-40 сек).
До слова, якщо Ви робите крем для наповнення тістечок, то беріть 1:1. Тобто загалом 200 г згущеного молока і стільки ж масла.
Додаємо сюди заварну основу, теж порціями, кожну порцію збиваємо по 30-40 сек до повного з'єднання. Наприкінці збиваємо все до пишності.

А ви це знали? Чому не можна класти овочі на нижню полицю холодильника

п’ятниця, 7 лютий 2025, 9:55

Більшість людей звикли зберігати овочі та фрукти на нижній полиці холодильника, вважаючи, що там для них ідеальне місце. Але насправді це велика помилка, яка може призвести до швидкого псування продуктів. Холодильник має різні температурні зони, і кожн...

Не пропустіть! Названо "невинний" ранковий симптом раку

п’ятниця, 7 лютий 2025, 9:32

Дуже складно виявити рак. Однак виявляється, є перші ознаки, які можуть допомогти в цьому. Деякі з них проявляються лише зранку, хоча ці симптоми часто ігнорують. Які ознаки раку в організмі — читайте в матеріалі ТСН.ua. В India Times повідомили про пе...