З пармезаном і часником. Рецепт картоплі фрі в духовці - не відірватися

Картопля фрі - одна з тих страв, які обожнюють всі діти та багато дорослих, але яка через фритюр є далеко не найкориснішою. Врятувати улюблений гарнір можна духовкою та безпрограшним поєднанням часнику і пармезану, передають Патріоти України.

Звичайно, картопля з духовки буде не такою хрусткою, як смажена у фритюрі, але пармезан надасть їй іншої не менш приємної текстури. Окрім того, ви можете замінити часник на будь-яку іншу приправу, змінюючи смаки.

Рецепт картоплі фрі в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч.л. сушеного орегано
  • ½ ч.л. сушеного часнику
  • ½ ч.л. солі
  • ¼ ч.л. свіжезмеленого чорного перцю
  • 2 ст.л. тертого пармезану

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220ºС. Добре промийте картоплю, наріжте шириною 1−1,5 см.
  2. Помістіть нарізану картоплю у велику миску та додайте оливкову олію, орегано, часниковий порошок, сіль, перець і пармезан. Перемішуйте, поки картопля повністю не покриється олією та приправами.
  3. Викладіть приправлену картоплю фрі на велике деко, застелене пергаментним папером.
  4. Випікайте картоплю приблизно 30 хвилин або до тих пір, поки вона не підрум'яниться, перемішайте один раз. Подавайте картоплю гарячою, притрусивши пармезаном і кропом. Смачного!

Дізнайтесь про себе більше! Яка рука видає ризикових людей, а яка - перфекціоністів

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:13

Руки можуть розповісти чимало цікавої інформації про свого власника, тому догляд за ними є просто вкрай необхідним протягом усіх чотирьох сезонів року. Вони слугують своєрідним показником стану здоров'я, краси та навіть рис характеру. Так, саме про ост...

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...