З пармезаном і часником. Рецепт картоплі фрі в духовці - не відірватися

Картопля фрі - одна з тих страв, які обожнюють всі діти та багато дорослих, але яка через фритюр є далеко не найкориснішою. Врятувати улюблений гарнір можна духовкою та безпрограшним поєднанням часнику і пармезану, передають Патріоти України.

Звичайно, картопля з духовки буде не такою хрусткою, як смажена у фритюрі, але пармезан надасть їй іншої не менш приємної текстури. Окрім того, ви можете замінити часник на будь-яку іншу приправу, змінюючи смаки.

Рецепт картоплі фрі в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 2 ч.л. сушеного орегано
  • ½ ч.л. сушеного часнику
  • ½ ч.л. солі
  • ¼ ч.л. свіжезмеленого чорного перцю
  • 2 ст.л. тертого пармезану

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 220ºС. Добре промийте картоплю, наріжте шириною 1−1,5 см.
  2. Помістіть нарізану картоплю у велику миску та додайте оливкову олію, орегано, часниковий порошок, сіль, перець і пармезан. Перемішуйте, поки картопля повністю не покриється олією та приправами.
  3. Викладіть приправлену картоплю фрі на велике деко, застелене пергаментним папером.
  4. Випікайте картоплю приблизно 30 хвилин або до тих пір, поки вона не підрум'яниться, перемішайте один раз. Подавайте картоплю гарячою, притрусивши пармезаном і кропом. Смачного!

Мийка кухонна з нержавіючої сталі: Чому я зробив саме такий вибір

середа, 12 листопад 2025, 19:12

Мийка кухонна з нержавіючої сталі Franke — це надійність, стиль і гігієна. Дізнайтеся, чому це найкращий вибір для сучасної кухні. Коли я обирав мийку для кухні, перед очима були десятки моделей — з граніту, кераміки, штучного каменю. Усі такі гарні, г...

Подвійна мийка на кухню: комфорт, який змінює все

середа, 12 листопад 2025, 18:34

Подвійна мийка Franke — ідеальний вибір для кухні. Більше простору, зручність у догляді, сучасний вигляд. Дізнайтесь усі переваги! У сучасному ритмі життя кухня має бути не лише зручною, а й продуманою до дрібниць. Один з елементів, який значно впливає...