З таким маринадом шашлик вийде навіть у тих, хто його ніколи не готував

Традиційні способи маринування шашлику передбачають використання оцту, майонезу, цибулі, мінеральної води чи часнику, передають Патріоти України.

Однак є ще надійніший спосіб маринування м’яса на шашлик.

Маринад готується на основі томатного соку. Найкраще використовувати свіжий. Однак підійде і звичайний магазинний продукт.

Маринад дуже простий, але м’ясо вийде незрівнянним.

Перед початком маринування слід підготувати м’ясо. Найкраще для шашлику підходить ошийок свинини. Однак можна використовувати і окіст і лопатку. А можна взагалі замаринувати куряче філе або стегно. М’ясо слід помити та розрізати на шматочки 4х4см (якщо мова йде про свинину).

М’ясо складають у пластиковий або скляний посуд та заливають маринадом. На 1 кг свинячої вирізки потрібно близько 500 мл маринаду.

Час маринування залежить від рівня жорсткості м’яса. У холодильнику на це піде близько 8-10 годин, а пи кімнатній температурі, коли всі процеси йдуть активніше, досить кілька годин.

Готуємо маринад на 1 кг. свинини:

  • томатний сік 500 мл;
  • чорний перець (свіжомелений);
  • солодка паприка;
  • часник (2 зубки, пропущені через прес);
  • цибуля;
  • сіль.

Ці дні обіцяють удачу для нових починань! Дізнайтеся, коли найкраще почати нову справу!

четвер, 18 вересень 2025, 23:10

Ніколи не знаєте, коли починати нові проекти чи справи? У зодіаку є певні дні, коли ваші починання матимуть найкращі шанси на успіх! Ми розповімо вам, в які дні краще не зволікати, а діяти! Ось найбільш удачливі дні для нових починань, які принесуть ва...

Перевірте себе! Те, що ви побачите першим, найточніше опише вашу особистість

четвер, 18 вересень 2025, 18:47

Пройдіть цей простий і водночас пізнавальний тест! Достатньо лише кількох секунд, щоб відкрити для себе приховані риси, про які ви навіть не здогадувалися, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Цей тест ґрунтується на ідеї, що те, що ви бачит...