З таким маринадом шашлик вийде навіть у тих, хто його ніколи не готував

Традиційні способи маринування шашлику передбачають використання оцту, майонезу, цибулі, мінеральної води чи часнику, передають Патріоти України.

Однак є ще надійніший спосіб маринування м’яса на шашлик.

Маринад готується на основі томатного соку. Найкраще використовувати свіжий. Однак підійде і звичайний магазинний продукт.

Маринад дуже простий, але м’ясо вийде незрівнянним.

Перед початком маринування слід підготувати м’ясо. Найкраще для шашлику підходить ошийок свинини. Однак можна використовувати і окіст і лопатку. А можна взагалі замаринувати куряче філе або стегно. М’ясо слід помити та розрізати на шматочки 4х4см (якщо мова йде про свинину).

М’ясо складають у пластиковий або скляний посуд та заливають маринадом. На 1 кг свинячої вирізки потрібно близько 500 мл маринаду.

Час маринування залежить від рівня жорсткості м’яса. У холодильнику на це піде близько 8-10 годин, а пи кімнатній температурі, коли всі процеси йдуть активніше, досить кілька годин.

Готуємо маринад на 1 кг. свинини:

  • томатний сік 500 мл;
  • чорний перець (свіжомелений);
  • солодка паприка;
  • часник (2 зубки, пропущені через прес);
  • цибуля;
  • сіль.

Кому не можна чорний чай - попередження лікарів

понеділок, 3 листопад 2025, 18:07

Чорний чай - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навіть він може бути небезпечним для деяких людей. Лікарі наголошують, що існують категорії, яким краще обмежити або зовсім відмовитися від цього напою, передають Патріоти України. 1. Людям з під...

Бережіться! Оновлення Windows 11 спричинило збій у "Диспетчері завдань"

понеділок, 3 листопад 2025, 12:54

Користувачі повідомляють про серйозну помилку після встановлення останнього оновлення KB5067036. Про це пишуть The Verge та Windows Ltest, передають Патріоти України. Як повідомляють користувачі Reddit і журналіст The Verge Том Воррен, після оновлення ...