З таким маринадом шашлик вийде навіть у тих, хто його ніколи не готував

Традиційні способи маринування шашлику передбачають використання оцту, майонезу, цибулі, мінеральної води чи часнику, передають Патріоти України.

Однак є ще надійніший спосіб маринування м’яса на шашлик.

Маринад готується на основі томатного соку. Найкраще використовувати свіжий. Однак підійде і звичайний магазинний продукт.

Маринад дуже простий, але м’ясо вийде незрівнянним.

Перед початком маринування слід підготувати м’ясо. Найкраще для шашлику підходить ошийок свинини. Однак можна використовувати і окіст і лопатку. А можна взагалі замаринувати куряче філе або стегно. М’ясо слід помити та розрізати на шматочки 4х4см (якщо мова йде про свинину).

М’ясо складають у пластиковий або скляний посуд та заливають маринадом. На 1 кг свинячої вирізки потрібно близько 500 мл маринаду.

Час маринування залежить від рівня жорсткості м’яса. У холодильнику на це піде близько 8-10 годин, а пи кімнатній температурі, коли всі процеси йдуть активніше, досить кілька годин.

Готуємо маринад на 1 кг. свинини:

  • томатний сік 500 мл;
  • чорний перець (свіжомелений);
  • солодка паприка;
  • часник (2 зубки, пропущені через прес);
  • цибуля;
  • сіль.

А ви це знали! Що буде, якщо заварити розчинну каву з чаєм з жасмином

середа, 3 липень 2024, 7:12

Кулінари та прихильники кави постійно вигадують щось нове. Звичні рецепти продовжують бути популярними, але й нові смаки цікаво спробувати. І є цікава пропозиція, про яку і піде далі мова. Розчинна кава та жасминовий чай є цілковито різними напоями. См...

Народні прикмети на 3 липня. Що категорично забобонні українці не робили на Маків день

середа, 3 липень 2024, 7:05

3 липня за новим календарним стилем (16 липня - за старим) - день пам'яті святителя Анатолія, патріарха Константинопольського, а також преподобних Анатоліїв, У народі - Маків день. затворників Києво-Печерських. 3 липня за старим календарним стилем зга...