
Коржі на кефірі з начинкою вразять всіх своїм смаком, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
- кефір будь-якої жирності - 500 мл
- сода - 1 ч. ложка
- яйце куряче - 1 шт
- олія - 2 ст. ложки
- борошно - 500-550 гр
- вершкове масло - 50 гр
- сіль за смаком
Для начинки (ви можете вибрати одну з 5-ти начинок):
- сосиски або шинка з сиром
- тушковані гриби
- тушкована капуста
- картопляне пюре
- сир із зеленню
Приготування:
- Кефір зміщайте з содою (можна не гасити). Додайте яйце і олію.
- Борошно просійте і додайте в рідку масу. Вимісити м'яке тісто. Якщо знадобиться, додайте ще трохи борошна. Припустимо, що тісто буде злегка липнути до рук. Присипаючи його борошном і, накривши рушником, залиште його на 10 хвилин.
- Тісто для коржів скачайте в джгут і наріжте на 8-9 частин. Шматочки розкачайте, злегка присипаючи борошном, в коржі товщиною з мізинець. По центру викладіть заздалегідь підготовлену начинку, защипніть краї, притисніть і розрівняйте трохи рукою. Знову залиште на 2-3 хвилини.
- Поки коржі відпочивають, розігрійте сковороду, полив її злегка олією. Потім обсмажити коржі з двох сторін під кришкою.
- Розтопіть вершкове масло. Кожний готовий корж змастіть зверху маслом, можна присипати сіллю. Складіть в стопку, накрийте рушником і залиште на 10-15 хвилин.
- Надзвичайно апетитні, смачні і пухкі коржі: на сковороді під кришкою їх буквально розпирає! До речі, цю смакоту можна приготувати без начинки і навіть зробити солодкими, варто лише додати пару столових ложок цукру в тісто або посипати ним вже готові коржі. Смачного!
2 квітня за новим стилем (15 квітня за старим) віряни вшановують преподобного Тита Чудотворця. За це отримав нагороду творити чудеса. За юліанським календарем сьогодні день пам'яті мучениці Фотини Самарянині.
. ***
. Тит жив у VIII-IX століттях. Ще в...
Якщо ви прагнете змінити своє життя на краще, зосередьтеся на простих способах через щоденні харчові звички. Зокрема, зміни в раціоні можуть стати чудовим початком вашого шляху до здоров’я та самовдосконалення. Тож, як зробити кроки до здорового харчу...