З цими кулінарними хитрощами тісто для пельменів не буде рватись


Часто буває, що пельмені після варіння просто розповзаються, передають Патріоти України.

Так трапляється, коли були допущені певні помилки на етапі приготування тіста. Проаналізуйте рецепт, який ви використовуєте. Можливо, шо на певному етапі порушена технологія приготування.

Основні причини

Якщо ви готуєте домашні пельмені, не замішуйте тісто довше 7 хвилин. Починайте це робити, коли бачите, що маса стала однорідна та немає грудочок.

Ще одна можлива причина — закидання пельменів в крутий окріп. Доведіть воду до кипіння, скрутіть вогонь та влийте пів склянки холодної води. Тепер кладіть пельмені.

Переважно пельмені варяться протягом 7 хвилин. Не перетримуйте, щоб тісто не почало рватися, а начинка плавати в воді.

Буває, що в каструлю закладають варити пельмені з різними начинками та з різним способом приготування тіста. Може лишилися з минулого разу та треба доварити. Час приготування може відрізнятися, тому деякі переварюються.

Окрім солі спробуйте додати ще ложку оцту. Це зробить тісто більш щільним та допоможе йому не розваритися.

І головне, що треба перевірити — пропорції інгредієнтів. Порушення кількості продуктів призводить до зниження якості тіста. Дотримуйтеся пропорцій, тоді все буде добре.

А ви це знали? Чи може боліти голова від кондиціонера і як цього уникнути

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:53

Кондиціонер - справжній порятунок у літню спеку. Він дарує прохолоду, створюючи комфортний мікроклімат у приміщенні. Однак, як і будь-який інший пристрій, він має свої недоліки. Одним із них є головний біль, на який часто скаржаться люди, що використов...

А ви це знали? Навіщо під час приготування фаршу кулінари додають соду

п’ятниця, 28 червень 2024, 18:12

передають Патріоти України. Фарш використовується для приготування різних смачних страв, . На його основі готують котлети, пельмені, фаршировані перці, голубці та інші традиційні страви. Найчастіше кулінари рекомендують самостійно готувати фарш із м’яс...