Заборонений інгредієнт! Цей продукт може зіпсувати консервовані огірки

Смачні консервовані огірки взимку - справжнє задоволення. Однак не у всіх господарок виходить приготувати овочі так, щоб вони не втратили хрускіт. Названо інгредієнт, який часто у великій кількості додають до банок - і дуже дарма, передають Патріоти України.

Фахівці Pixelinform зазначили, що йдеться про часник. Кулінари часто грішать, додаючи його під час консервації. Саме через велику кількість часнику овочі стають занадто м'якими.

Зовсім відмовлятися від часнику, звісно, не потрібно. При цьому переборщувати із цим гострим компонентом точно не варто. На банку об'ємом три літри буде достатньо одного-двох зубчиків. А додаткові смакові якості і знаменитий хрускіт огірочкам додадуть смородинове або дубове листя, яке можна покласти в банки.

Як приготувати консервовані огірки: простий рецепт

Огірки на зиму можна приготувати простим способом. Попередньо залиште їх вимочувати протягом кількох годин у воді. Потім вимийте трилітрові банки і покладіть на дно наступні інгредієнти

  • шапочку кропу;
  • половину листочка хрону;
  • 2 дубові листочки;
  • 2 вишневі листочки;
  • 2 лаврові листочки;
  • шматочок червоного перцю (чилі);
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 1-2 зубчики часнику.

Підготовлені огірки заливають маринадом, який готується із:

  • 5 л води;
  • 5 ст. л. солі;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 500 мл спиртового укусу 9%.

Банки з огірками слід простерилізувати протягом п'яти хвилин – до того моменту, коли вони змінять колір. Потім переверніть їх, але закутувати ковдрою не потрібно, щоб не запарювати овочі і вони не стали м'якими.

Ці 10 речей хоче бачити кожен рекрутер - ви справите ідеальне враження на співбесіді!

субота, 16 серпень 2025, 17:14

Менеджерка з підбору персоналу та кар’єрна консультантка Магда Муха поділилася рисами характеру, які найчастіше привертають увагу рекрутерів. Якщо ви візьмете їх на озброєння під час співбесіди, ваші шанси отримати роботу мрії зростуть у рази, передают...

Всі роблять це неправильно: Коли пити каву, щоб не нашкодити собі

субота, 16 серпень 2025, 12:45

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі. Але чи знаєте ви, скільки чашок кави безпечно пити щодня і коли краще її уникати? Вчені пояснюють, чому напій не варто пити у певний час дня, щоб не нашкодити здоров’ю, передають Патріоти України. Експерти...