Заборонений інгредієнт! Цей продукт може зіпсувати консервовані огірки

Смачні консервовані огірки взимку - справжнє задоволення. Однак не у всіх господарок виходить приготувати овочі так, щоб вони не втратили хрускіт. Названо інгредієнт, який часто у великій кількості додають до банок - і дуже дарма, передають Патріоти України.

Фахівці Pixelinform зазначили, що йдеться про часник. Кулінари часто грішать, додаючи його під час консервації. Саме через велику кількість часнику овочі стають занадто м'якими.

Зовсім відмовлятися від часнику, звісно, не потрібно. При цьому переборщувати із цим гострим компонентом точно не варто. На банку об'ємом три літри буде достатньо одного-двох зубчиків. А додаткові смакові якості і знаменитий хрускіт огірочкам додадуть смородинове або дубове листя, яке можна покласти в банки.

Як приготувати консервовані огірки: простий рецепт

Огірки на зиму можна приготувати простим способом. Попередньо залиште їх вимочувати протягом кількох годин у воді. Потім вимийте трилітрові банки і покладіть на дно наступні інгредієнти

  • шапочку кропу;
  • половину листочка хрону;
  • 2 дубові листочки;
  • 2 вишневі листочки;
  • 2 лаврові листочки;
  • шматочок червоного перцю (чилі);
  • 5 горошин чорного перцю;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 1-2 зубчики часнику.

Підготовлені огірки заливають маринадом, який готується із:

  • 5 л води;
  • 5 ст. л. солі;
  • 5 ст. л. цукру;
  • 500 мл спиртового укусу 9%.

Банки з огірками слід простерилізувати протягом п'яти хвилин – до того моменту, коли вони змінять колір. Потім переверніть їх, але закутувати ковдрою не потрібно, щоб не запарювати овочі і вони не стали м'якими.

Є вагомі причини! Дресирувальник назвав популярну породу собак, яку б сам ніколи не заводив

понеділок, 8 вересень 2025, 19:45

Відомий кінолог назвав одну популярну породу, яку він не рекомендував би для гамірних сімей, і це викликало невеликий ажіотаж в інтернеті, передають Патріоти України. Собачий біхевіорист Вілл Атертон, який має понад 900 000 підписників у TikTok, регуля...

Не робіть помилок! Чому вдома не виходить приготувати смачну каву

понеділок, 8 вересень 2025, 18:45

Кава – це не просто напій, а й маленький ритуал, з якого для багатьох починається день, передають Патріоти України. Проте приготування вдома часто не приносить очікуваного результату: напій виходить надто гірким, слабким або позбавленим характерного ар...