Забудете про магазинну! Домашня ковбаса з курки - просто і корисно

Ковбасні вироби з магазину - не сама корисна їжа. У ній багато консервантів, солі. А ось домашня ковбаска - зовсім інша справа. Приготування не займе занадто багато часу, а результат порадує, передають Патріоти України.

Складові

куряче м'ясо - 2 кг;
морквина - 1 шт;
цибуля - 1 шт;
буряк - 1/2 шт;
лист лавра - 1-2 шт;
часник - 1 ч л;
коріандр, перець чилі, чорний перець - 1 ч л;
горіх мускатний - 1/3 ч л;
желатин - 30 гр;
бульйон курячий - 290 мл;
вода - 2,5 л;
сіль 3 ч л.


Спосіб приготування

Кладемо птицю в воду, ставимо на вогонь, після закипання прибираємо накип, варимо пару хвилин, зливаємо воду.

Знову заливаємо водою, повторюємо процедуру до зняття накипу.

Вводимо моркву, цибулю, лист лавра, 2-3 ч л. солі.

Варимо під кришкою пару годин.

Натираємо буряк, віджимаємо сік.

Від готової курки відокремлюємо кістки.

Беремо бульйон, вводимо желатин, вимішуємо.

До курячого м'яса додаємо варені овочі, перець, часник, приправи, сік буряка, бульйон.

Все опрацьовуємо блендером.

Зрізаємо у пляшки верхівку, всередину кладемо однорідну масу.

Якісно ущільнюємо, щоб не допустити присутності повітря.

Обертаємо фольгою або плівкою, кладемо в холод на ніч.

Ножицями зрізаємо пляшку, готову ковбасу нарізаємо і подаємо до столу.

Чому щасливі стосунки іноді дають тріщину: ТОП-6 причин

вівторок, 25 листопад 2025, 9:15

На початку стосунків усе здається ідеальним, а закохані не можуть насититися одне одним. З часом певні фактори можуть почати руйнувати навіть найміцніші відносини, передають Патріоти України. Немає універсального рецепта, але спільна готовність працюва...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...