Забудете про магазинну! Домашня ковбаса з курки - просто і корисно

Ковбасні вироби з магазину - не сама корисна їжа. У ній багато консервантів, солі. А ось домашня ковбаска - зовсім інша справа. Приготування не займе занадто багато часу, а результат порадує, передають Патріоти України.

Складові

куряче м'ясо - 2 кг;
морквина - 1 шт;
цибуля - 1 шт;
буряк - 1/2 шт;
лист лавра - 1-2 шт;
часник - 1 ч л;
коріандр, перець чилі, чорний перець - 1 ч л;
горіх мускатний - 1/3 ч л;
желатин - 30 гр;
бульйон курячий - 290 мл;
вода - 2,5 л;
сіль 3 ч л.


Спосіб приготування

Кладемо птицю в воду, ставимо на вогонь, після закипання прибираємо накип, варимо пару хвилин, зливаємо воду.

Знову заливаємо водою, повторюємо процедуру до зняття накипу.

Вводимо моркву, цибулю, лист лавра, 2-3 ч л. солі.

Варимо під кришкою пару годин.

Натираємо буряк, віджимаємо сік.

Від готової курки відокремлюємо кістки.

Беремо бульйон, вводимо желатин, вимішуємо.

До курячого м'яса додаємо варені овочі, перець, часник, приправи, сік буряка, бульйон.

Все опрацьовуємо блендером.

Зрізаємо у пляшки верхівку, всередину кладемо однорідну масу.

Якісно ущільнюємо, щоб не допустити присутності повітря.

Обертаємо фольгою або плівкою, кладемо в холод на ніч.

Ножицями зрізаємо пляшку, готову ковбасу нарізаємо і подаємо до столу.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...